Bm, 30 Nisan’ı ‘caz Günü’ İlan Etti

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO), 30 Nisan’ın 'Uluslararası Caz Günü' olarak ilan edilmesini kararlaştırdı.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, UNESCO Genel Direktörü Irina Bokova, 2013 yılında gerçekleştirilecek İkinci Uluslararası Caz Günü etkinliklerine ev sahibi olarak İstanbul’un seçildiğini açıkladı.

'İkinci Uluslararası Caz Günü' için kıtaların buluştuğu, zengin bir medeniyet ve kültür mirasına sahip İstanbul’un tercih edilmiş olması büyük memnuniyetle karşılandığı ifade edilen açıklamada, “Dünyanın en tanınmış caz festivallerinden ikisine uzun yıllardır başarıyla ev sahipliği yapan İstanbul, 30 Nisan 2013 günü çeşitli ülkelerden caz sanatçılarının ve cazın gelişimine katkıda bulunan şahsiyetlerin katılımıyla kültürel diplomasi ve tanıtım açısından Unutulmaz bir uluslararası etkinliğe sahne olacaktır.” denildi. Açıklamada, ABD olmakla birlikte, yıllar içinde evrensel bir nitelik kazanan caz müziğinin farklı kültürler arasında diyalog ve anlayışın kuvvetlendirilmesine yaptığı katkıların kutlanacağı bu önemli faaliyette, aynı zamanda, cazın özgürlük, barış ve kardeşlik mesajının İstanbul’dan küresel bir izleyici kitlesine aktarılmasının sağlanacağı kaydedildi. Açıklamada, ayrıca caz müziğine emeği geçmiş Ahmet Ertegün, Nesuhi Ertegün ve Arif Mardin gibi evrensel değerlerimizin anısını gelecek kuşaklarda yaşatacağı ve bir köprü görevi üstenmesine katkı sağlayacağı vurgulandı .