Başiskele Belediye Başkanı Ayaz Muhtarla Bir Araya Geldi

Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, her ay muhtarlarla yaptığı geleneksel buluşmasını bu ayda yeni açılan Saray Sofrası’nda gerçekleştirdi.

Başiskele Belediye Başkanı Ayaz Muhtarla Bir Araya Geldi
Başiskele Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Özkar, mahalle ve köy muhtarlarının yanı sıra belediye birim müdürleri de toplantıda hazır bulundu. Başkan Ayaz, yaptığı hizmetlerden söz ederek, ‘’Başiskele’yi görkemli bir geleceğe hazırlıyoruz. Bugün yapmış olduğumuz toplantıların bir tanesini daha gerçekleştiriyoruz. Biz bugüne kadar yaptığımız hizmetlerde muhtarlarımızla birlikte omuz omuza çalışmalarımızı sürdürdük. Bundan Sonra da seçime kadar da aynı aşk ve heyecanla işimize devam edeceğiz. Süreç ne getirir, ne götürür bu bizim işimiz değil. Bizim işimiz sadece vatandaşa hizmettir. Bugüne kadar kimseyle kavgamız olmadı. Bundan Sonra da olmayacak’’ dedi.

Muhtarlara teşekkür eden Başkan Ayaz, ‘’Çünkü her zaman bize mahallerinizde kucak açtınız. Bende sizlerin istediği sürece yanınızdayım. Bu güne kadar her mahallemizde hizmetlerimiz oldu. Sadece Mahmut Paşa Mahallesi’nde fazla bir çalışmamız olamadı. Ama onunla ilgili projelerimiz var. Önümüzdeki süreçte hayata geçireceğiz. Bunun yanı sıra İl Emniyet Müdürlüğü’nün Emniyet Sarayı projesi bitti. Bu konuyla ilgili olarak İl Emniyet Müdürlüğümüze bir ‘hayırlı olsun’ ziyareti gerçekleştireceğiz. Ama ben bu ziyarete sizlerle birlikte gitmek istiyorum. Çünkü bir ekibiz ve Başiskele’yi birlikte yönetiyoruz’’ diye konuştu.

Başkan Ayaz, Başiskele’nin hızlı bir şekilde göç aldığını belirterek, ‘’Bu göç, gecekondu yapılaşması için değil. Aksine kaliteli ve modern şehir yapılaşmasını kapsıyor. Şu an belki de Kocaeli’de en çok göç alan ilçeyiz. Bu yüzden hizmetlerimiz daha da artıyor ve artacakta. Geçen yıl sezon itibariyle yapmış olduğumuz yol 207 kilometre iken bu yıl ise 233 kilometreye ulaştı. Sizinde bildiği gibi bu yollar bir yıl Sonra asfalt bekleyecek. Dolayısıyla her yapılan işin daha Sonra bir üst kademeye çıkması gerekiyor.

Bazı eski yerleşim bölgelerimiz, başta Mehmetağa Mahallesi olmak üzere kamulaştırma devam ediyor. Aynı şekilde Yuvacık bölgemiz de devam ediyor. Bu bölgede yıkılmasına karar aldığımız birkaç konut var. Büyükşehir Belediyesi tarafından güncellendikten Sonra Başiskele’de hızlı bir şekilde dönüşüm başlamış olacak. Öte yandan Kılıçarslan ve Şehitekrem Mahalleleri’nde de yapılacak çalışmalar var. Onların da kararları ve planları tamamlandı. Tabi biz bunları yaparken eksik kaldığımız, göremediğimiz noktalar mutlaka vardır. İşte bu yüzden bu toplantılarda sizlerden bunları öğrenmek istiyorum’’ dedi.

Bazı mahallelerde alt ve üst yapı çalışmalarını tamamladıklarını ifade eden Başkan Ayaz, ‘’Daha önce Vezirçiftliği’nde başlayacağını söylediğimiz uygulamaları tamamlandık. Birkaç mahallemizde alt ve üst yapı çalışmalar da bitti. Örneğin buralarda 18 uygulamalarını tamamlayamamıştık. Önümüzdeki 10 gün içinde bu çalışma da bitmiş olacak. Böylece ilçemiz şehirleşme açısından, plan bütünlüğünü de yakalamış olacak. Kalıcı konutlar gelince; bu bölgelerimiz de çit yapım işine başladık. Örnek ve pilot bölge seçtiğimiz Serdar ve Aydınkent’e bağlanan caddemizde önümüzdeki birkaç gün içinde işe başlanacak. Kent meydanı ile ilgili çalışmamızda da Son aşamaya geldik. En geç önümüzdeki yıl Nisan ayında Büyükşehir Belediye Başkanımızın öncülüğünde Başiskele Belediyesi hizmet binasının temelini atmış olacağız. Ondan Sonrada hızlı bir süreçte bu binamızı tamamlayacağız’’ diye konuştu.

Başkan Ayaz, Başiskele’yi görkemli bir geleceğe hazırladıklarını ifade ederek, ‘’Bu güne kadar yapılan tüm hizmetler sadece temel hizmetlerdi. Bundan Sonra yavaş yavaş yükselmeye başlayacak. Örneğin; Emniyet Müdürlüğü, Polis ve Öğretmen evi hayata geçecek. 112 acil servis hizmeteri yani hayat kurtaran hizmet noktalarımızın ilki açıldı. Önümüzdeki günlerde Vezirçiftliği’nde ikincisi açacağız. Kamu yatırımlarının tek başına bir ilçenin kalkınmasına yetmediğini hepimiz görüyoruz. Özel sektör yatırımlarını kendi ilçemize çekerek Başiskele’nin adını hızlı bir şekilde her yere duyurduk. Sizinle beraber aynı şekilde bundan Sonra da yapacak çok işimiz var. Çok önemli projeleri hayata kazandırmak için yine yoğun bir şeklide çalışacağız’’ dedi.

Kaynak: İHA