Taşköprü’de 68 Kişilik Hacı Kafilesi Kutsal Topraklara Uğurlandı

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde 68 kişiden oluşan hacı kafilesi binlerce kişinin duaları ile kutsal topraklara uğurlandı.

Taşköprü’de  68  Kişilik Hacı Kafilesi Kutsal Topraklara Uğurlandı
İlçe Müftülüğü’nün tertiplediği programda hacı adayları ve aileler duygu dolu anlar yaşadı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Taşköprü Müftülüğü organizasyonuyla kutsal topraklara gidecek olan kafiledeki 68 hacı adayı için Cuma Pazarı alanında uğurlama töreni düzenlendi.

Uğurlama töreninde konuşan Taşköprü Müftüsü Salih Sezik, Hacı adaylarının böyle kutsal bir görevi yerine getirmenin ve kutsal topraklara gidecek olmanın mutluluğu ve heyecanını yaşadıklarını gördüğünü ve bu görevin kendilerine kısmet olduğu için şanslı olduklarını ifade etti.

Allah’ın evini ziyaret etmenin herkese kısmet olamayacağını ve manevi yönü çok büyük olduğunu belirten Sezik, “Sizler orada sabrınızı göstereceksiniz. Kutsal topraklarda göğsünüzde taşıdığınız al bayraklarla Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceksiniz" dedi.

Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan’da kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarının bu kutsal görevden dolayı çok şanslı olduklarını kendisini ise çok sayıda evliya yetiştiren manevi yönü ağır bir ilçede belediye bakanı olmasından dolayı şanslı gördüğünü ifade etti.

Törende Taşköprülü hafızlar ve din görevlileri de Kuran-ı Kerim okuduktan sonra ilahiler söyledi.

Taşköprü Müftüsü Salih Sezik’in yaptığı duanın ardından ise vedalaşmaya geçildi.

Yakınlarıyla vedalaşan hacı adaylarının ve yakınlarının gözyaşlarını tutamadıkları gözlendi. Törenin ardından otobüslere binen hacı adayları, yakınlarının gözyaşları ve dualarıyla yola çıktı.

Törende Taşköprü Belediyesi tarafından yaptırılan şapka ve Kuran-ı Kerim çantası hacı adaylarına hediye edildi .
Kaynak: İHA