Meslek Lisesi Öğrencilerinden Manisa Tso'ya Ziyaret

Ahilik Kültürü ve Mesleki Eğitim Haftası, etkinlikleri kapsamında İsmet İnönü Kız Teknik ve Meslek Lisesi 12. sınıf öğrencileri Manisa Ticaret ve Sanayi Odası'nı (MTSO) ziyaret etti.

Meslek Lisesi Öğrencilerinden Manisa Tso'ya Ziyaret
İsmet İnönü Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Osman Kuşçuoğlu, Müdür Yardımcısı Gülseren Tuğrul, öğretmenler Dilek Karaçetin ve Serpil Kaya ve öğrenciler, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Danışmanı Güvenç Özer ve Genel Sekreter Yardımcısı Özgür Yılmaz ile bir araya geldiler.

Ahilik Kültürünün önemine değinen Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Danışmanı Güvenç Özer, "Ahilik kültürünün temel felsefesinde sevgi, hoşgörü, bilgi ve dürüstlük vardır. Yarının ticaret hayatını atılacak adaylar olarak, sizlerinde bu değerleri göz ardı etmeden hayata atılacağınıza ve bu değerleri sizden sonra gelecek kuşaklara aktaracağınıza inanıyorum. Bu haftayı ve gerçekleştirilen etkinlikleri, bu değerlerin yaşatılması, özellikle genç nesillerle paylaşılması adına önemsiyoruz" dedi.

İsmet İnönü Kız Meslek Lisesi Müdürü Osman Kuşoğlu, "Bilindiği gibi öğrencilerimiz yarının ustaları olacaklardır. Yarının sanatkarları olacaklardır. Bu kapsamda odamızı ziyaret ettik. Esnaflarımıza haftanın hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. İnşallah bundan sonra istediğimiz seviyede ustalar ve çıraklar yetişir. İşini düzgün yapan kişiler oluşur. Bütün temennimiz bu. Biz eğitim camiası olarak da bunun bilincindeyiz ve bunun için uğraş veriyoruz." dedi.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Danışmanı Güvenç Özer ve Genel Sekreter Yardımcısı Özgür Yılmaz, ziyarete gelen öğrencilere günün anısı olarak Nutuk kitabını hediye etti .
Kaynak: İHA