Saldırıda Şehit Olan Askerlerden Kayhan Kahraman'ın, Askeri Birliğinden İzin Alarak Nişanlanmak İçin Memleketine Geldiği Öğrenildi

Bingöl'deki saldırıda şehit olan askerlerden Kayhan Kahraman'ın, askeri birliğinden izin alarak nişanlanmak için memleketine geldiği öğrenildi.

Bingöl-Muş karayolunda teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan askerlerden Gürpınar ilçesi nüfusuna kayıtlı Kayhan Kahraman'ın, Van merkez Yenimahalle'deki evinde hüzün yaşanıyor.

Evlerinin önünde kurulan çadırda taziyeleri kabul eden baba Mustafa Kahraman, metaneti ile dikkati çekti.

Devlet büyüklerinden akan kanı durdurmalarını isteyen Kahraman, ''Allah başka acı, keder vermesin. İnşallah benim çocuğum son şehit olur. Ağlayıp, gözyaşı dökerek teröristleri sevindirmeyeceğim. Allah onları kahretsin'' dedi.

Şehidin amcası Sadullah Kahraman da acılarının büyük olduğunu belirterek, yeğeninin birliğinden izin alıp nişanlanmak için evine geldiğini ifade etti.

İzne gelmesini kendilerinin istediğini anlatan amca Kahraman, ''Sözlüydü ve nişan yapacaktık. Ama olmadı ve Allah'ın takdiri ile şehit oldu. Cenab-ı Allah sabır versin'' diye konuştu.

Muhabir: Necat Hasar

Yayıncı: Levent Harman
Kaynak: AA