"PKK'yı satın alalım" diyen Sinan Çetin kendini savundu

"Git PKK’yı satın al, konu kapandı!” diyerek bütün dikkatleri üzerine toplayan ünlü yönetmen Sinan Çetin, o sözleri neden söylediğini CNN Türk ekranlarında açıklık getirdi.

'PKK'yı satın alalım' diyen Sinan Çetin kendini savundu
CNN Türk ekranlarında Cüneyt Özdemir'in sunduğu 5N1K programına konuk olan Sinan Çetin  'Off the record bir konuşmaydı ' dedi.

Buna rağmen sözlerinin arkasında olduğunu kaydeden Sinan Çetin ' 'Bu bir çay ocağı önünde iki arkadaşla yapılmış bir sohbetti. Off the record bir konuşmaydı. Teyp açık olduğunu da bilmiyordum. Ben o konuşmanın arkasındayım. fikirlerimin çok da güzel olduğunu düşünüyorum. Ben zorunlu askerliğin yanlış olduğunu söyledim. Doğudaki insanların ekonomik durumu düzeldikçe, refah içinde oldukça dağa çıkmalarının bir sebebi kalmayacak diye düşünüyorum. Doğudaki politikalarda çok büyük hatalar yapıldı. PKK da bu haklı zemin üzerinde gelişti. Ben bir film yönetmeniyim, neden bu soruna ben çözüm düşünüyorum da yetkililer neden düşünmüyor anlamıyorum. Bence bütün aydınların gündeminde bu konu olmalı, benim gibi çözüm üretmeliler. Hemen profesyonel orduya geçilmesi gerekir diye düşünüyorum '

BEYAZ GAZETE