S.s. Erciş Pancar Ekicileri Kooperatifi, Çiftçileri Sevindirdi

Pancar Ekicileri Kooperatif Birliği (PANKOBİRLİK) Van-Erciş Şubesi tarafından 80 çiftçiye çeşitli tarımsal makine ve aletler verildi.

S.s. Erciş Pancar Ekicileri Kooperatifi, Çiftçileri Sevindirdi
Erciş Pancar Bölge Şefliği bahçesinde sap toplama makinelerinin teslimi töreninde konuşan PANKOBİRLİK Erciş Merkez Mağaza sorumlusu Nihat Dursun, 'Makine ve ekipman destekleme projesi’ kapsamında devletin yüzde 50 hibe imkanı sunduğunu, kendilerinin de çiftçilere aracılık hizmeti yaptıklarını ifade etti.

80 Çiftçinin bu projeden faydalandığını da anlatan Dursun, "Devletimiz, çiftçimize yüzde 50 hibe makine ekipman desteği sağlıyor. Biz de bu makine ve ekipmanların çiftçilere en kısa zamanda ve ucuz şekilde ulaştırılması için kooperatif olarak kar amacı gütmeden yardımcı oluyoruz. Elimizde, toplam 80 makine ve ekipman mevcut. Bugün için 7 sap toplama makinesini çiftçilerimize teslim ettik. Ayrıca bu makinelerin yanı sıra ilaçlama, pancar ve patates söküm makinesi, süt sağım, çapa ve slaj makineleri ile bahçe pulrevitör makinesi sağlamış olduk. Bugün teslim ettiğimiz sap toplama makineleri normalde 13.5 bin TL. iken proje kapsamında çiftçimiz 6 bin 250 TL ödeyerek bu makinenin sahibi olacaktır” dedi.

Devletin vermiş olduğu katkıya teşekkür ettiğini belirten Sabri Göçmen isimli Çiftci de mazotun pahallı olduğunu ve çiftçinin mazot almakta zorluk çektiğini belirterek, "Sap toplama makinelerin yüzde 50'sini çiftçiye hibe eden devletimize müteşekkiriz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından sap toplama makineleri çiftçilere teslim edildi .
Kaynak: İHA