Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar Açıklaması

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, ''Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanını taşıyan ve bu ülkeye vatandaşlık bağıyla bağlı kim olursa olsun, eğer kanında bozukluk yoksa, eğer sütünde bozukluk yoksa terör olgusunun içinde olmaz'' dedi.

Bayraktar, Türkiye Müteahhitler Birliği'nce düzenlenen toplantıda, Bingöl'de askeri konvoya yapılan saldırı sonucunda şehit olan askerlere Allah'tan rahmet, aileleri ve Türk milletine başsağlığı diledi.

Türkiye'nin çok boyutlu, çok çeşitli ve çok zor bir terör belasıyla karşı karşıya olduğuna işaret eden Bayraktar, ülkeyi bu beladan kurtaracaklarını bütün dünyanın bilmesi gerektiğini ifade etti.

Daha sonra yanında bulunan nüfus cüzdanını eline alıp gösteren Bayraktar, ''Türkiye Cumhuriyeti'nin nüfus cüzdanını taşıyan ve bu ülkeye vatandaşlık bağıyla bağlı kim olursa olsun eğer kanında bozukluk yoksa, eğer sütünde bozukluk yoksa terör olgusunun içinde olmaz. Şu nüfus cüzdanını taşıyan kimse, bu, afedersiniz kahpeliğin içinde olmaz, olamaz. Bunların sütü bozuk, kanı bozuk veya satılmışlar'' diye konuştu.

Bayraktar, Türkiye'nin çok köklü bir geçmişinin olduğunu, derin bir tarihinin bulunduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

''Türkiye, dünyanın en güçlü milletleri arasındaki yerini çok daha belirgin bir şekilde alacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Biz bedel ödedik, bedel öderiz. Birinci Cihan Harbi'nden sonra dünyada iki tane bağımsız Müslüman devlet kaldı. Bütün Müslüman devletlerin hepsi egemenliğini kaybetti. Esir devlet durumuna düştü. Bir tanesi Türkiye Cumhuriyeti, bir tanesi İran. Bu mücadelemizi sürdüreceğiz. Üzüntülüyüz ama azimliyiz, kararlıyız, yolumuza devam edeceğiz. Türkiye büyümeye, güçlenmeye devam edecek.''

Muhabir: Duygu Can

Yayıncı: Murat Taydaş
Kaynak: AA