Gölmarmaralı Şehitler Toprağa Verildi

Hakkari-Çukurca karayolundaki mayınlı saldırı sonucu şehit olan Harun Çakır ile Afyonkarahisar'da meydana gelen patlamada şehit düşen Emrah Aral, memleketleri Manisa’nın Gölmarmara ilçesinde toprağa verildi.

Merkez Yeni Camii’nde düzenlenen cenaze törenine Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, AK Parti Manisa Milletvekilleri Uğur Aydemir, Muzaffer Yurttaş, CHP Manisa Milletvekilleri Hasan Ören, Sakine Öz, Özgür Özel, MHP Manisa Milletvekilleri Erkan Akçay, Sümer Oral, İl Garnizon Komutanı Tuğgeneral Nehir Aydın, Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Nurettin Akman, İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin, Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Köroğlu, Tamer Çipilioğlu, şehit Emrah Aral’ın annesi Emine Aral, babası Reşit Aral ile yakınları, şehit Harun Çakar’ın babası İlbey Çakar, Sevim Çakar, kardeşleri Ceylan ve Bülent Çakar, eşi Başak Çakar ve yaklaşık 5 kin kişi katıldı.

Afyonkarahisar’daki patlamada şehit olan Emrah Aral’ın ailesi metanetini korumaya çalışırken, Hakkari Çukurca’da şehit düşen Harun Çakar’ın ailesi sinir krizleri geçirdi.

Yapılan cenaze törenin ardından Gölmarmaralı şehitler, tekbirler eşliğinde ilçe şehitliğine defnedildi.

ASKERE GİTMEDEN 10 GÜN ÖNCE EVLENMİŞTİ

Hakkari’de şehit olan er Harun Çakar’ın ise, askere gitmeden 10 gün önce Başak Çakar ile evlendiği ve terhisine 5 ay kaldığı belirtildi. Şehit ailesinin Karslı olduğu, önceki yıllarda Gölmarmara'ya göç ettiği ve inşaatçılık yaparak geçimlerini sağladığı bildirildi.

ATAMA BEKLERKEN ŞEHİT DÜŞTÜ

Matematik öğretmeni olan Şehit Emrah Aral'ın iki yıl Gölmarmara Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nde vekil öğretmenlik yaptıktan sonra kısa dönem olarak askere gittiği ve Samsun'daki acemiliğini tamamladıktan sonra kısa bir süre önce Afyonkarahisar'a gittiği belirtildi .
Kaynak: İHA