Ölenlerin Cenazeleri İle Sağ Kurtulanlar Akçakale Gümrük Kapısı'ndan Ülkelerine Gönderildi

İzmir'in Menderes ilçesinde kaçakları taşıyan teknenin batması sonucu ölenlerin cenazeleri ile sağ kurtulanlar Akçakale Gümrük Kapısı'ndan ülkelerine gönderildi.

İzmir Valiliği'nce kiralanan soğutma sistemli tırla dün yola çıkarılan cenazeler, öğle saatlerinde Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine ulaştı.

Olaydan sağ kurtulan ve otobüsle Akçakale'ye gönderilen 27 kişi ile yakınlarının Akçakale Gümrük Kapısı'nda pasaport kontrolü yapıldı.

İşlemlerin tamamlanmasının ardından Suriyelileri taşıyan otobüs ve cenazelerin bulunduğu tır, Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan ve gümrük yetkililerinin nezaretinde Tellabyat Mıntıka Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Kaymakam Fırat, dönüşte gazetecilerin sorusu üzerine, 61 cenazeyi Suriyeli yetkililere teslim ettiklerini, konuyla ilgili açıklamanın daha sonra yapılacağını kaydetti.

-''Güvenli bir ülkeye gitmek istiyorlardı''

Bu arada ölenlerin yakınlarından birinin akrabası olduğunu ve Haseki kentinde yaşadığını belirten Hüseyin Kurdi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk yetkililerine yardımlarından dolayı teşekkür etti.

Olayın ardından cenazelere sahip çıkan Türk yetkililerin, büyük acılar yaşayan ailelere her türlü yardımı yaptığını aktaran Kurdi, ''Kazada ölenler Suriye'de yaşanan sıkıntılar nedeniyle daha güvenli bir ülkeye gitmek istiyordu ancak bu gerçekleşmedi'' dedi.

İzmir Menderes açıklarında 6 Eylül'de meydana gelen kazada, aralarında bebek, çocuk ve kadınların bulunduğu 63 kişi yaşamını yitirmiş, 49 kişi sağ kurtarılmıştı. Kazada hayatını kaybeden 3 kişinin cenazeleri daha önce yakınları tarafından alınmıştı.

Muhabir: Müslüm Etgü / Mehmet Güldaş

Yayıncı: A. Fatih Tekcan
Kaynak: AA