İzmir Fuarı'nda Expo 2020'ye Destek Resepsiyonu

İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Enternasyonel Fuarı'na katılan katılan 64 yabancı ülke delegasyonu onuruna verilen resepsiyonda, EXPO 2020 için İzmir'e destek istedi.

İzmir Fuarı'nda Expo 2020'ye Destek Resepsiyonu
İzmir Tarih ve Sanat Müzesi bahçesinde düzenlenen resepsiyona İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir Esnaflar ve Sanatkarlar Odası Başkanı Zekeriya Mutlu ile yabancı konuklar katıldı.

Vali Kıraç, resepsiyonda konuklarından İzmir'in EXPO 2020'ye adaylığıyla ilgili destek istedi. Kıraç, "EXPO çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kabinedeki bütün bakanlarımız ve siyasi partilerimizin üstün destekleriyle dünya çapındaki faaliyetleri sürdürmekteyiz. Özellikle sayın bakanlara ve büyükelçilere şunları söylemek istiyorum; teması sağlık olan 2020 EXPO'suna katkı sağlamak istiyoruz. Son 10 yılda Sağlık Bakanlığı'nın sağlıktaki reformlarını ortaya koyan çalışmalarımızı dünya ile paylaşmak istiyoruz. Bu alandaki çalışmaları da bizzat yapmak istiyoruz. İnsan sorunlarının olduğu yerde olmayı öngörerek çalışmalarımızı yürütüyoruz. EXPO konusunda desteğinizi bekliyoruz" dedi.

İzmir Valisi Cahit Kıraç'ın konuşmasının ardından İzmir'in tanıtım videosu delegelere izletildi. Kıraç, konuklarla baş başa görüşerek de destek istedi .
Kaynak: İHA