Mhp Genel Başkan Yardımcısı Demirel Açıklaması

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, Türkiye'de yaşanılan süreci terör deyip basitleştirmeyi doğru bulmadığını, bunu bir bölücü terör eylemi olarak gördüğünü söyledi.

Demirel, Eskişehir Sanayi Odası'nın düzenlediği iftar sonrası bir gazetecinin, CHP'nin Meclis'in olağanüstü toplantıya çağrılmasına ilişkin ve son yaşanan terör saldırılarını nasıl değerlendirdiği sorusuna, Türkiye'de şu anda yapılacak çok şey olduğunu ifade ederek, mecliste toplanıp bunu konuşmanın fayda vermeyeceğini savundu.

CHP'nin yanı sıra BDP'nin de bu konuda talebinin olduğunu belirten Demirel, ''Dolayısıyla o insanlarla konuşulacak bir durum yok. Türkiye'de yaşanılan süreci terör deyip basitleştirmeyi doğru bulmuyorum. Bu bir bölücü terör eylemidir. Ülkelerdeki terör eylemleri ayrıdır. Örneğin Amerika'daki 11 Eylül'de olan saldırı bir terör eylemidir. Ama Türkiye'deki bölücü terördür. Bazı insanların hakkı olmayan taleplerinin olduğu bir aşamadır. O bakımdan bugün Meclis'te oturma konuşma günü değildir. Hepimizin ilgili yerlerde bulunmamız, ilgili yerlerde konuşmamız, vatandaşa derdimizi anlatma günüdür'' diye konuştu.

Demirel, Ramazan ayında artan terör olaylarına ilişkin yaptığı açıklamada da, terörü ''insanlık suçu, cinayet'' olarak gördüğünü anlattı.

Terörü insanlara zarar veren bir unsur olarak gördüğünü ifade eden Demirel, şunları kaydetti:

''Bu insanlar ne için yapıyorlar diye baktığımız zaman, hiç bir şey için yapmadıklarını anlıyorsunuz. Bazı insanlar vefat eder, Hakk'ın rahmetine kavuşur. Bazı insanlar şehadete erer, şehit olur. Bazıları da ölür. Bunlar ölecek tipler, onun için bunların ne dini ne kitabı olmaz. Bunlar kıblesiz insanlar. Parayı kim verirse onun düdüğünü çalar, onun menfaatine iş yaparlar.''

Muhabir: Ferhat Barulay

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA