Zeka Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı Afyonkarahisar Valisi Balkanlıoğlu Devraldı

Zafer Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu toplantısı Afyonkarahisar'da gerçekleştirildi. Toplantıda ZEKA Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu devraldı.

Balkanlıoğlu, bir otelde gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, kalkınma ajanslarının bölgesel gelişime katkıda bulunduğunu bildirdi.

Kalkınma Ajansı'na başkanlık yapma sırasının Uşak Valiliği'nden Afyonkarahisar Valiliği'ne geçtiğini ifade eden Balkanlıoğlu, şöyle konuştu:

''Bu toplantımız önemli bir toplantı. 2012 yılının mali destek programının kapsamını, hedefini ve ilkelerini belirleyeceğiz. Belirlenecek hedefler doğrultusunda da desteklenecek programların puanlama sitemiyle her şeyi belirleniyor. 10. kalkınma planı ve bölgesel gelişim ulusal stratejisi çalışmalarının görüşülmesi gündemimizde. Artık devlet kalkınma planları yaparken bölgesel kalkınma ajanslarının görüş ve önerilerini almak konusunda karar aldı. Hatta illerde veya kalkınma ajansı bölgesinde yapılacak büyük yatırımlar ajansın görüşüyle beraber sunulmalı. Eskiden Devlet Planlama Teşkilatı'ndan izin alırlardı. Onu artık ajansa bıraktılar.''

Bölgede araştırma, geliştirme, inovasyon yenileme ve strateji belgesi hazırlıkları yapılacağını anlatan Balkanlıoğlu, buna ilişkin bazı görüşmeler olduğunu, hayati konularda müzakere edecek ve kararlar vereceklerini bildirdi.

Toplantıya, Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Uşak Valisi Özdemir Çakacak ve illerin protokol üyeleri katıldı.

Muhabir: Mustafa Güngör

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA