MHP Sakarya Milletvekili Münir Kutluata Açıklama Yaptı

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Prof. Dr. Münir Kutluata, Sakarya'nın gelecek vizyonunun olmadığını söyledi.

İnşaat Mühendisleri Odası Sakarya Şube Başkanı Hüsnü Gürpınar ve oda üyelerini ziyaret eden Kutluata, Gürpınar'ın çalışmalarını yakından takip ettiklerini ifade etti.

Kutluata, kıyı erozyonu konusunda Türkiye'de bilgi birikimi olmadığını öne sürerek, ''Kıyı erozyonu konusunda İMO tarafından yapılan çalıştay bize yol göstermiştir. Sebebini ortadan kaldırmak için mücadele ederken bunu siyasi role dönüştürdüler'' dedi.

1999 yılından bu yana hükümetin Türkiye çapında, belediyelerin ise şehirler bazında deprem tedbiri almadığını ileri süren Kutluata, halen orta hasarlı binalar ve hayalet binaların konuşulduğunu bildirdi.

Kutluata, şehrin hangi istikamete doğru gelişeceğine dair bir çalışma olmadığını ifade ederek, ''Şehir içindeki okulların arazilerine göz diktiler. Bundan başka uğraşacak şey mi yok- Şeker gitti, TÜVASAŞ gidiyor. Şehrimizin gelecek vizyonu yok'' diye konuştu.

Gürpınar ise Karasu'da yaşanan kıyı erozyonu sorununu TBMM'ye taşımasından dolayı Kutluata'yı tebrik etti.

Gürpınar, ''Maalesef bugün şehrimizde bir fikir ortaya atılırken bilimsel olup olmadığına ya da doğruluğuna bakılmıyor. Söyleyen bakıyorlar, söyleyen sorgulanıyor'' dedi.

Şehrin gelişmesine ve büyümesine karşı olmadıklarını, şehrin plan ve programsız yol almasına karşı olduklarını kaydetti.

Sakarya'nın problemlerinin çözümlerinin belli olduğunu, çözüm için siyasi iradenin şart olduğuna dikkati çeken Gürpınar, ''Bakın Sapanca gölüyle ilgili toplanalım diyoruz. Artık çalıştaya ne gerek var ki- Zaten elimizde bütün bilimsel veriler var. Depremle ilgili 13 yılda hiçbir tedbir alınmadı. Kentsel Dönüşüm Yasası ile alakalı yönetmelik yayınladı. Bu yönetmelikte çok net tabirler yok. Yapılabilir ifadesi çok. Kesin hükümler olması gerekiyor. Bu da bizi çok endişelendiriyor şeklinde konuştu.

Muhabir: Çağrı Turgut

Yayıncı: Kemal Kaymak
Kaynak: AA