Dünya Müslüman Alimler Birliği'nden Etiyopya Hükümetine Müslümanların Haklarını Gözetme Çağrısı

Dünya Müslüman Alimler Birliği, Etiyopya hükümetine, ülkesinde bulunan müslümanların haklarını gözetmesi çağrısında bulundu.

Dünya Müslüman Alimler Birliği yayınladığı bildiride, Etiyopya hükümetinin ülkesinde bulunan Müslüman gençleri terörist olduğu gerekçesiyle hapsettiğini, işkence yaptığını, camileri yıkıp, müslümanlara ait gazete ve dergileri kapattığını belirtti.

Etiyopya hükümetinin, Etiyopya Yüksek İslam Konsey'inin başına Ahbaş Hareketinden Abdullah el-Hereri'yi getirdiğini ve Konseyin çoğunluğunu Ahbaş Hareketi temsilcilerinin oluşturduğunu ifade eden Birlik, hükümetin siyasi hedefleri uğruna izlediği bu tutumun Müslümanlar tarafından protesto edildiğini vurguladı.

Etiyopya hükümetini Müslümanlara yönelik haksız tutumları sebebiyle uyaran Birlik, ''Halka ve hükümete zarar veren bu siyasetin, Somali başta olmak üzere tüm dünyada başarısız olduğunu'' ifade etti.

Hükümetin, alimler, kabile reisleri ve Müslüman temsilciler ile bir araya gelerek toplumsal barışı sağlaması gerektiğini vurgulayan Birlik, İslam İşbirliği Teşkilatı, Müslüman alimler, liderler ve halkları Etiyopya'daki kardeşlerinin yanında durmaya, maddi ve manevi destek vermeye çağırdı.

Etiyopya halkının yüzde 30'unu oluşturan Müslümanlar, ülkede Din İşleri Bakanı konumunda olan Yüksek İslam Konseyi Başkanını kendileri seçmek istiyor. Ahbaş Hareketini ''sapık ve bozguncu bir hareket'' olarak değerlendiren Etiyopya Müslümanları, hareketin lideri Abdullah el-Hereri'yi hükümetle Müslümanlar aleyhine işbirliği yapmakla suçluyor.

Muhabir: Suphi Mücahid - Hacer Başer

Yayıncı: Selçuk Aval
Kaynak: AA