Başbakan Yardımcısı Babacan ve Bakan Akdağ'ın Kars Ziyareti

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, terör örgütüne içeriden ve dışarıdan verilen desteğin önemli ölçüde azaldığını belirtti.

Başbakan Yardımcısı Babacan ve Bakan Akdağ'ın Kars Ziyareti
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Devlet Su İşleri Salonu’nda partililere seslendi. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, “Şu son Suriye ile ilgili yaşadığımız sıkıntılar, Irak’taki tablo; biz kısa sürede bunların da toparlanacağına inanıyoruz. Sorunlar aşıldıktan sonra inşallah yepyeni bir Suriye’yi hemen sınırımızın ötesinde göreceğiz” dedi.

Türkiye’nin çevresindeki zorluklara rağmen bir istikrar abidesi olarak yükseldiğini söyleyen Babacan, “Demokratik, gerçek anlamda halkın iradesinin, beklentilerin ön palanda olduğu, halkın beklentileri, iradesi üzerine kurulmuş temsili bir demokrasi, temsil gücü yüksek bir demokrasinin inşallah Suriye’de kurulacağına inanıyoruz. Ve bu olduğu zaman da Türkiye ile Suriye’yi artık tek bir ekonomik bölge olarak rahatlıkla düşünebiliriz. Çok daha makul, çok daha halkın içinden gelme bir yönetim Suriye’de iş başında olduğunda, zaten onlarla anlaşma, iş yapması çok kolay olur ve Türkiye’nin ekonomik bölgesi çok daha geniş bir coğrafyaya uzanmış olur. Bu zorlukların aşılması içinde Sayın Başbakanımız, Dışişleri Bakanımız başta olmak üzere çok gayret gösteriyoruz. İşte bir yanda Avrupa’daki zorluklar, bir yanda Orta Doğu ve Kuzey Afrika’daki zorluklar; böyle bir dönemden geçiyoruz. Ama Türkiye bütün bu zorluklar içerinde bir istikrar ve güven adası olarak hamd olsun yükseliyor” diye konuştu.

"TERÖR ÖRGÜTÜNE OLAN DESTEK ÖNEMLİ ÖLÇÜDE AZALMIŞ DURUMDA" Türkiye’deki barış ve huzur ortamını bozmak isteyenler olduğunu ifade eden Başbakan Yardımcısı Babacan, “Kıskananlar var; Türkiye’deki bu huzur ortamını, bu barış ortamını bozmak isteyenler var. Bunlara çok dikkat etmemiz gerekiyor. Ve kendi içimizde birlik beraberliği kendi içimizdeki kardeşliğimizi asla zedelemememiz lazım. Biz Türkiye olarak, bütün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak ne kadar birbirimize kenetlenirsek, birbirimizi ne kadar çok seversek, birbirimize ne kadar kardeşlik duygularıyla sarılırsak inşallah o kötü niyetliler, o bizim huzurumuzu bozmaya çalışanlar da umduğunu bulmayacaklar. Zaten şöyle bir baktığımızda dışarıdan, içeriden bu terör örgütüne olan destek önemli ölçüde azalmış durumda. Artık o eski hava yok. Varlık sebepleri artık yok. Her neyi iddia ediyorlarsa, hangi sorunu taşıyorlarsa artık problemler hızla kalkıyor, istismar zemini artık hızla ortadan kalkıyor. İnşallah bu konuda kararımız tam. Bir yandan terörle mücadele yüzde yüz kararlı şekilde devam ederken, öte yandan Türkiye’nin çok daha ileri bir demokrasiye ulaşması için, çok daha ileri bir hukuk sistemine ulaşması için, temel hak ve özgürlükler konusunda en derin noktayı yakalaması içinde büyük bir kararlılıkla reformlarımıza devem edeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: İHA