Başbakan Yardımcısı Atalay, Batman’da Konuştu

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, "Kürt kökenli vatandaşlarımı, siyaset yapanları, Kürt aydınlarını şiddete ve teröre karşı tavır almaya çağırıyorum" dedi.

Başbakan Yardımcısı Atalay, Batman’da Konuştu
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erden, Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur, Batman Milletvekili Ziver Özdemir ve AK Parti il başkanı Murat Güneştekin ile Tuana Garden Düğün Salonu'nda partisince düzenlenen iftara katıldı.

Beşir Atalay, burada yaptığı konuşmada PKK’ya yüklenerek, bölgeye yapılan yatırımlardan rahatsız olduklarını ve ana dilin öğretilmesinden en fazla onların rahatsız olduğunu belirtti.

Atalay, “Bugün devlet bölgeye yatırım yaparken birileri bundan rahatsız oluyor. İnanın bunu ilk elden bilen olarak söylüyorum. Demokratikleşmeden rahatsız oluyorlar, Kürt kökenli vatandaşlarımıza daha fazla hak ve hukuk verdiğimizden rahatsız oluyorlar. Ana dilin öğretilmesinden en fazla onlar rahatsız oluyor. Bu bölgeye yatırım yapılmasından rahatsız oluyorlar, neden? istismar edecekleri alanlar kalmıyor. Onun için en fazla terör örgütü ve onlar rahatsız oluyor. Ama biz devam edeceğiz, Cizre'ye de havaalanı yapılıyor, bitecek. Yüksekova’ya da en iyi hastaneyi yaptık ve bizim bütün yatırımlarımız devam edecek. Bütün vatandaşlarımız en iyi sağlık hizmetini alacak, en iyi eğitimi alacak; onlar rahatsız olsa da. Özellikle vatandaşlarımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın, akli selim sahibi vatandaşlarımızın bu olup bitenleri iyi anlaması, iyi değerlendirmesi, kendi aralarında paylaşması gerekiyor. Türkiye bunları aşacak; Türkiye büyüyor, Türkiye güçleniyor. Biz öyle konjontürel siyaset yapmıyoruz. Bizler risk alan, AK Parti dediğimizde dik duran, lideriyle inandığımızı yapan, yolumuza kararlılıkla giden kimseleriz. Ve Türkiye, bu sorunları Allah'ın izniyle yenecek. Biz buna inanıyoruz; ama sizler de çevrenizde vatandaşlara bunları anlatın” dedi.

"TÜRKİYE'DE BİR PARTİ VAR, KENDİSİNİ SANKİ KÜRT HALKININ PARTİSİ ZANNEDİYOR" Beşir Atalay, BDP’nin korkak, cesaretsiz olduğunu belirterek, “Türkiye'de bir parti var. Kendisini sanki Kürt halkının partisi zannediyor. Kürt kökenli vatandaşlarımızın en büyük partisi biziz, en büyük temsilcisi de biziz. Etnik siyaset yapan o parti, parti olamadı. Ben onlara diyorum ki korkak, cesaretsiz. Onlar vesayet altında. Türkiye siyasi alanda bütün vesayetlerini yıktı. Ama o parti tam bir vesayet altında, siyaset yapamıyor. Talimat gelirse o kadarını, onu yapıyor. Hak hukukun savunucusu da değil. Biz onlara diyoruz ki; herkese gelin, ülkemizin her yerinde demokrasiyi birlikte yeşertelim. Varsa eksiklikler birlikte giderelim. Öyle terörle, şiddetle değil. Demokrasiye inanan sivil siyaset yapan insanlar olarak, Türkiye’nin bütün sorunlarını biz aşacağız” dedi.

"BÜTÜN RENKLERİMİZİ ZENGİNLİK GÖREREK BİRLİKTE YAŞAYACAĞIZ" Terör örgütünün silahı bırakmadığı müddetçe güvenlik güçlerinin gerekeni yapacağını söyleyen Atalay, “Bir yerde eli silahlı terör örgütü varsa, güvenlik güçlerimiz de en hazırlıklı şekilde gerekeni yapar. Ama biz sadece güvenlik penceresinden bu terör ve benzeri olaylara bakmıyoruz. Biz bütün boyutlarıyla bunu çalışıyoruz, iç ve dış boyutlarıyla çalışıyoruz. Her boyutuyla ilgili çözüm alternatiflerimiz var, dosyalarımız var, hazırlıklarımız var. Şunu da bilin; artık Türkiye'de bu sorunlar çözülme aşamasına gelmiştir, artık olgunlaşmıştır. Herkes söyleyeceğini söylemiştir, konuşulacaklar konuşulmuştur, Türkiye'de nelerin olup olmayacağı belidir. Artık olgunluğa ulaşmıştır. Bundan sonrası bu sorunların kökten çözümü için daha ileri adımlar atılacaktır. Tarihte olduğu gibi bütün renklerimizle,bütün renklerimizi zenginlik görerek din, ırk, dil, kültür farklılıkları bir yana; bütün bunları zenginlik görerek bu güzel ülkede güçlü bir şekilde yaşayacağız" diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve beraberindekiler, iftar sonrası Turgut Özal Bulvarına giderek, burada bulunan Nur çay ocağında vatandaşlarla beraber çay içti .
Kaynak: İHA