Bakan Yıldırım: Terörle Mücadelede Geri Adım Atılmayacak

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, terörle mücadele de asla geri adım atılmayacağını söyledi.

Terörle mücadelede artık aktif mücadeleye geçildiğini anlatan Yıldırım, aktif mücadele de riskin daha fazla olduğunu belirtti.

Yıldırım yaşanan iç karışıklık nedeniyle sınırların korunmasının zorlaştığını sözlerine ekledi. Bakan Yıldırım, Batıkent- Sincan Metro Hattı inşaat alanında inşaat işçileri ile birlikte iftar yaptı. Bakan Yıldırım, terör örgütüne karşı yeni yöntem olarak aktif mücadelenin uygulandığını söyledi.

Aktif mücadelenin bölgedeki halkın güvenlik güçlerince korunması olduğunu belirten Yıldırım; “Aktif mücadele de risk daha fazladır. Birliğin, beraberliğin, kardeşliğin devam etmesi için bu aktif mücadeleyi sürdürmeliyiz. Gerek Suriye gerek Kuzey Irak’ta sınırların korunması zorlaşmıştır. Yaşanan iç karışıklıklar nedeniyle bugün düne göre çok daha dikkatli olmalıyız. Terörle mücadele de asla ve asla geri adım atılmayacaktır.” şeklinde konuştu.

Bakan Yıldırım, Suriye’de yaşanan olaylara da değinerek bunların ne İslamiyet’e ne de insanlığa sığmayacağını belirtti.

Dinimize göre bir kişiyi öldürenin tüm insanlığı öldürmüş gibi olacağı hadisini hatırlatan Yıldırım; “Otuz beş, kırk yıldır düşmanı olduğu ülkeye bir kurşun dahi sıkamayan bir ülke, kendi halkına bomba yağdırıyor.” dedi.

'HATLAR SÖZ VERİLDİĞİ TARİHTE TESLİM EDİLECEKTİR'

Bakan Yıldırım Ankara’daki metro çalışmalarının Bakanlığa geçmesinin üzerinden yaklaşık altı ay geçtikten sonra Batıkent-Sincan Metro İnşaatı’nda hem işçilerle iftar yaptı hem de basın mensuplarına metro çalışmaları hakkında bilgi verdi. Sincan hattının yüzde 65’i, Keçiören hattının yüzde 30’u ve Kızılay hattının yüzde 75’inin tamamlandığını kaydeden Bakan Yıldırım, Batıkent-Sincan Metro hattının 2013 Ekim’de tamamlanacağını diğer hatların ise söz verildiği tarihte bitirileceğini bildirdi. Metro araçlarının sözleşmesinin yapıldığını ve pazartesi imzalanacağını ifade eden Bakan Yıldırım; “Bu hatta üçyüz işçi çalışıyor. Metro inşaatlarında gece gündüz bin üç yüz işçi çalışıyor. Hatlar söz verildiği tarihte teslim edilecektir.” dedi.

Metro inşaatlarında yaşanan ölümlere dikkat çeken Yıldırım risk olmayan hiçbir işin olmadığını ancak risklere karşı gerekli tedbirlerin alındığını dile getirdi .