Amr Musa'dan Sina'ya Takviye Kuvvet Çağrısı

Arap Birliği eski Genel Sekreteri Amr Musa, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye, İsrail-Mısır Barış Antlaşması'ndaki takviye kuvvet gönderme maddesinde düzenlemeye gitmesi çağrısında bulundu.

Arap Birliği eski Genel Sekreteri Amr Musa, resmi Facebook sayfasında yayımladığı mesajda, Mısır Silahlı Kuvvetleri'nin Sina'da güvenliği sağlayabilmesi ve teröristlerin sızmalarını engelleyebilmesi için sınıra takviye kuvvet gönderilmesi, İsrail-Mısır Barış Antlaşması'ndaki söz konusu maddenin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini savundu.

Mısırlı yetkililerin Refah Sınır Kapısı'nı kapatma kararını olumlu karşıladığını belirten Musa, ''Madem bu geçitler teröristlerin Sina'ya sızmasını kolaylaştırıyor o halde sınırdaki tüm tünellerinde kapatılması gerekiyor'' diye konuştu.

Musa, Mısır'ın egemenliğini hiçe sayarak Sina'yı çatışma bölgesi olarak kullananlara karşı sert önlemler alınması gerektiğini de vurguladı.

Filistin meselesine en çok sahip çıkanlardan biri olduğunu hatırlatan Musa, ''Filistin Direniş örgütlerinden bunu bir daha tekrarlamamalarını istiyorum'' dedi.

Mısır hükümetinin bölgeye takviye kuvvet göndermesi, 1979 yılında imzalanan Mısır-İsrail Barış Antlaşması gereğince İsrail tarafının onayını gerektiriyor.

Muhabir: Hazım Bedr - Hacer Bal

Yayıncı: Selçuk Aval
Kaynak: AA