Kahta Toplum Sağlığı Merkezinin İnşaatı Hızla Devam Ediyor
Adıyaman’ın Kahta ilçesinde inşaat çalışmaları devam eden Toplum Sağlığı Merkezi hakkında Adıyaman İl Sağlık Müdürü Emin Taş açıklamalarda bulundu.

Hastane hizmetlerinin modern bir tesiste verilmesini müteakip, yapılan bu yeni tesis ile birlikte Kahta ilçe halkımız, koruyucu hekimlik hizmetlerinin verileceği modern bir sağlık tesisine daha kavuşuyor. Toplum Sağlığı Merkezi ile birlikte kurgulanan Aile Sağlığı Merkezimiz bu kapsamda önemli bir açığı gidermiş olacaktır.
Ayrıca Kahta ilçe merkezinde Girne Mahallesinde de 4 nolu Aile Sağlığı Merkezinin yapımına başlanmış olup bu yıl Sonunda bitirilerek hizmete açılacaktır. Yapılan bu sağlık tesisleri ile Kahta ilçe merkezinin sağlık hizmetleri noktasında fiziki mekan sorunu çözüme kavuşmuş olacaktır.
Sağlıkta dönüşüm Programı ile birlikte Son 5 yıl içerisinde Kahta ilçe sınırları içerisinde 150 yataklı Devlet Hastanesi, 10 Yataklı Göçeri Hastanesi, Karadut Aile Sağlığı Merkezi, ilçe merkezinde 3 Nolu ve 4 Nolu Aile Sağlığı Merkezleri ve Son olarak yapımı tamamlanmak üzere olan Toplum Sağlığı Merkezi gibi sağlık yatırımları ile Kahta ilçemiz sağlık hizmetleri konusunda doyum noktasına geldi. Bu yatırımların ilçemize kazandırılması konusunda emeği geçen herkese İl Sağlık Müdürü olarak teşekkür ediyor, ilçe halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
