Bakan Şimşek'ten 'Milletle Dalga Geçiyor' Haberlerine Cevap

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "AK Parti Hükümetleri boyunca hiçbir zaman memurumuzu, emeklimizi, işçimizi enflasyona ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz" dedi.

Bakan Şimşek, bazı basın yayın organlarında yer alan "Bakan milletle dalga mı geçiyor?" ve "Vah garibanlar vah!" başlıklı haberlere ilişkin yazılı açıklama yaptı. Şimşek, açıklamasında, "Bugün vatandaşımızla alay ettiğim iddiaları ile Son derecede etik dışı bir üslupla, cımbızlama yapılarak, sadece ideolojik bir yaklaşımla bir program esnasında milletvekili maaşlarına ilişkin gelen bir soruya verdiğim cevabın nasıl çarpıtıldığını şaşkınlıkla okudum" değerlendirmesinde bulundu.

"AK Parti Hükümeti olarak, hiçbir dönemde olmadığı kadar, memurumuzu, emeklimizi ve işçimizi sınırlı bütçe kaynaklarına rağmen desteklemeye çalışırken, tüm çabalarımızı görmezden gelen bazı medya kuruluşlarının, vatandaşımızı bilinçli bir şekilde yanıltma çabalarını kınıyorum” diyen Şimşek, “Daha önce de defalarca ifade ettiğim üzere AK Parti Hükümetleri döneminde memurumuza, emeklimize isçimize enflasyonun çok daha üzerinde maaş artışları yaptık. Özellikle, düşük maaş gruplarına daha yüksek zam yaptık, yüksek ve düşük gelir grupları arasındaki gelir makasını daralttık" ifadelerini kullandı.

2002-2011 Aralık döneminde enflasyon yüzde 128.2 artarken aile yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşının yüzde 292.3, ortalama memur maaşı ise yüzde 211.3 ile enflasyonun çok çok üstünde arttığına dikkat çeken Şimşek, en düşük memur maaşının reel anlamda yaklaşık iki katına çıktığını belirtti.

"Buna karşılık aynı dönemde milletvekili emekli maaşlarının enflasyon karşısında eridiğinin" altını çizen Şimşek, şunları kaydetti: "Bu dönemde milletvekili emeklisi maaşları yüzde 104.9 ile enflasyonun oldukça altında kalmıştır. Yani reel anlamda emekli bir milletvekilinin maaşı yüzde 10.2 erimiştir. Yine benzer şekilde müsteşar maaşları bu donemde yüzde 121.4 artarak enflasyonun altında kalmıştır. Tekrar altını çizerek tekrar ediyorum, AK Parti Hükümetleri boyunca hiçbir zaman memurumuzu, emeklimizi, işçimizi enflasyona ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz. Kazanç grupları arasındaki gelir makasını kapatmaya yönelik politikalarımıza devam edeceğiz. Refahı tabana yayarak, tüm Türkiye'yi daha ileri noktalara taşıyacağız. "
Kaynak: İHA