Suriye’de uçuşa yasak bölge ilan edilsin

Arap Parlamentosu, Suriye’de uçuşa yasak bölge ilan edilmesi ve sığınmacıların komşu ülkelere geçişini kolaylaştıracak güvenli noktalar oluşturulması çağrısında bulundu.

Suriye’de uçuşa yasak bölge ilan edilsin
Parlamento Başkanı Salim ed-Dekbasi, Kahire 'deki Arap Birliği binasında düzenlediği basın toplantısında, bölgesel ve uluslararası güçleri Suriye halkını kurtarmak için acil önlemler almaya, Suriye 'de uçuşa yasak hava sahası ilan edilmesine ve sığınmacıların geçişini kolaylaştırmak için güvenli noktalar oluşturmaya çağırdı.

Dekbasi, ayrıca Suriye Ulusal Konseyi 'nin halkın meşru temsilcisi olarak tanınması ve Özgür Suriye Ordusu 'nun her alanda desteklenmesi gerektiğini ifade ederek, Rusya ve Çin parlamentolarından da Suriye 'de meşruiyetini kaybetmiş rejime lojistik destek vermeyi bırakmaları için hükümetlerine baskı yapmasını istendi.

Suriye 'de yaşananların insanlık suçu olduğu ve Uluslararası Ceza Mahkemesi 'ne sevk edilmesi gerektiğini vurgulayan Dekbası, Suriyeli yetkililerin cezalandırılması ve ”Savaş suçlusu” olarak tanımlanmaları talebini yineledi.

Salim ed-Dekbasi, Türkiye, Irak, Ürdün ve Lübnan hükümetlerine Suriyeli sığınmacılara kapılarını açtıkları için teşekkür ederken, İran 'ın Suriye rejimini destekleyen tavrını kınadı.

Kaynak: AA