Diyarbakır-Muş-Bingöl Kırsalında Geniş Operasyon

Diyarbakır-Muş ve Bingöl üçgeninde bulunan, dağlık ile ormanlık yapısı nedeniyle teröristlerin yuvası haline gelen Şenyayla bölgesinde barınan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için karadan ve havadan büyük operasyon başlatıldığı belirtildi.

Diyarbakır-Muş-Bingöl Kırsalında Geniş Operasyon
Alınan bilgiye göre, Diyarbakır’ın Kulp, Bingöl’ün Solhan ilçeleri ile Muş’un Kızılağaç beldesi üçgeninde bulunan Şenyayla bölgesine sabahın ilk ışıkları ile operasyon başlatıldı.

Şenyayla bölgesinde bulunan Eskar, Kozme, Zengök ve Semal bölgelerinde gruplar halinde barınan ve toplam 50-60 kişilik olduğu tahmin edilen terörist grubu etkisiz hale getirmek için karadan başlatılan geniş kapsamlı operasyonlara helikopterler de havadan destek veriyor.

Bölgeye helikopterlerle indirilen özel birlikler ormanlık alanda arama yaparak ilerlerken, operasyon bölgesi havadan da sürekli olarak helikopterler tarafından kontrol altında tutuluyor. Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı pistinden kalkan helikopterler Şenyayla bölgesine sürekli olarak takviye kuvvet taşımayı sürdürüyor .
Kaynak: İHA