Abd'de İsaac Fırtınası 1. Kategoriden Kasırgaya Dönüştü

ABD'nin Meksika Körfezi kıyılarını tehdit eden Isaac fırtınasının, gücünü artırarak 1. kategori kasırgaya dönüştüğü bildirildi.

ABD Ulusal Kasırga Merkezi ' nden yapılan açıklamada , şu anda Körfez suları üzerinde seyreden Isaac ' ın , hızı saatte 120 kilometreye ulaşan rüzgarlarla şiddetini artırdığı bildirildi .

Isaac ' ın bu gece ya da çarşamba gününün ilk saatlerinde Louisiana eyaletinin güneydoğu kıyılarında karaya vurmasının beklendiği belirtiliyor .

Isaac yüzünden Louisiana , Mississippi , Alabama ve Florida eyaletlerinde acil durum ilan edilirken , kıyılardaki bazı yerleşimler için tahliye emri verildi , bazı havaalanları geçici süreyle kapatıldı . Ayrıca Meksika Körfezi açığında 300 ' ü aşkın petrol ve gaz üretim platformu boşaltıldı .

Ülkede dikkatler özellikle Isaac ' ın yönünü çevirdiği ve tam da 7 yıl önce Katrina Kasırgası felaketini yaşayan New Orleans kentine odaklanmış durumda . Ancak Isaac ve beraberinde getireceği şiddetli yağışların , New Orleans ' ın ötesinde , Louisiana , Mississippi , Alabama ve Florida eyaletlerinde de etkisinin görüleceği kaydediliyor .

Bununla birlikte Isaac ' ın şiddeti , 29 Ağustos 2005 tarihinde bin 800 kişinin ölümüne neden olan Katrina ile karşılaştırıldığında hayli düşük kalıyor . Katrina , hızı saatte 252 kilometreye varan rüzgarlarla bir ara , en yüksek kategori olan 5 . kategori kasırga seviyesine çıkmıştı .

Muhabir : Mehmet Toroğlu

Yayıncı : İbrahim Uyar
Kaynak: AA