Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Sivas'ta Açıklaması

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ''İnşallah, bir süre içerisinde terörü de alt edeceğiz. Onu da layık olduğu yere gömeceğiz'' dedi.

Sivas'taki bayramlaşma programlarının ardından Zara ilçesine hareket eden Bakan Yılmaz, ilk olarak AK Parti Zara İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti. Daha sonra Zara Bal ve Kültür Festivali'ne katılan Yılmaz, burada kendisine ikram edilen baldan tattı. Yılmaz, festivalin ardından ilçeye bağlı Nasır köyüne geçti.

Yılmaz, Nasır Köyü Şenlikleri'nde yaptığı konuşmada, 75 milyon insanı kardeş bildiklerini söyledi.

Bir kişiyi dahi bu sevgi halkasının, Ramazan ayının oluşturduğu sevgi atmosferinin dışında tutmak istemediklerini belirten Yılmaz, ''Ancak inatla 'biz bu halkanın dışındayız, bizim insanlıktan nasibimiz yok' diyenler var. İşte bundan dolayı da bu Ramazan da, 'Bayram gelmiş neyime, kan damlar yüreğime' diyenler de oldu. Sizlerin birliğini, beraberliğini gördüğümüz sürece onlara diyoruz ki; bir değil, ne kadar yaparsanız yapın bu milleti birliğinden, beraberliğinden ve zerrece yolundan alıkoyamayacaksınız'' diye konuştu.

Terörün milletin ortak problemi olduğunu vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:

''Bunun tek bir ilacı vardır. Onlar fitne tohumlarını ekecekler. Ama biz birliğimizi, beraberliğimizi muhafaza ettiğimiz sürece onlar ne yaparlarsa yapsınlar, inşallah surdan bir gedik açamayacaklar. İnşallah, bir süre içerisinde terörü de alt edeceğiz. Onu da layık olduğu yere gömeceğiz. Bilin ki, İstiklal Savaşı'nın en zor dönemlerinde, bu millet ayağına giyecek çarık bulamadığı dönemde, yedi düvelle baş etti, yedi düveli dize getirdi. Hiç şüpheniz olmasın ki, bu bölgenin lideri bir ülke, değil yedi düvel, bunların yedi katı da olsa, 70 katı da olsa dize gelmez. İnşallah sizlerin duası bizimle olduğu sürece, halk ve hak bizimle olduğu sürece, inşallah 21. asrı Türkiye'nin asrı yapacağız. Gönlünüz ferah olsun. Geleceğe ilişkin hiçbir karanlık bulut görmeyin. Türkiye'nin bugünü dünden daha iyi, hiç şüphesiz yarını da bugünden daha iyi olacaktır. Allah birliğinizi, dirliğinizi bozmasın.''

Bakan Yılmaz'ın konuşmasının ardından Şırnak'ın Uludere ilçesinde askerleri taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu şehit olan 9 asker ve 1 geçici köy korucusu için Kuran-ı Kerim okunup, dua edildi.

Daha sonra AK Parti Sivas İl Başkan Yardımcısı Süreyya Bulur'un oğlu Cihan Bulur'un Sivas'ta düzenlenen nişan törenine katılan Yılmaz, genç çiftin yüzüklerini taktı.

Muhabir: Seyit Ahmet Eksik / Önder Felek

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA