Kalkınma Bakanı Yılmaz Muş'ta Açıklaması

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, ''Türkiye ekonomisi iyi yolda, büyümeye ve kalkınmaya devam ediyor'' dedi.

Kentte temaslarını sürdüren Bakan Yılmaz, teravih namazının ardından Necmettin Dede Parkı'nda vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet etti. Yöresel şarkıcıların seslendirdiği türkülere eşlik eden Yılmaz, gazetecilerin, bir süre önce açıklanan ihracat rakamlarıyla ilgili sorularını da yanıtladı.

İhracat rakamlarının geçen yıla oranla daha yüksek olduğunu anımsatan Yılmaz, geçen yıl 136 milyar dolar olan ihracatın, bu yıl 150 milyar dolara yükselmesinin beklendiğini söyledi.

Yılmaz, dış ticaret açığının daraldığını ve ithalatın azaldığını bildirerek, ithalat ve ihracatta zaman zaman küçük dalgalanmalar olabileceğini fakat işlerin programlandığı gibi gittiğini ifade etti.

İlk çeyrek rakamlarına göre yüzde 3'ün üzerinde bir büyümenin söz konusu olduğunu anlatan Yılmaz, bu büyümenin ihracattaki artışa paralel bir büyüme olduğunu dile getirdi.

Yılmaz, Suriye ve Avrupa ülkelerinde yaşanan sıkıntının ihracatı etkilediğine işaret ederek, Her Şeye Rağmen Türkiye'nin dünyaya açılımını sürdürdüğünü, Türk girişimcilerin pazarlarını çeşitlendirdiğini belirtti.

Ekonominin geçmişe göre çok daha dayanıklı bir hal alacağına dikkati çeken Yılmaz, ''Türkiye ekonomisi iyi yolda, büyümeye ve kalkınmaya devam ediyor'' diye konuştu.

-Başbakan Erdoğan'ın Van kongresindeki konuşması-

Bir gazetecinin, 'Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, partisinin Van kongresinde, BDP'li belediyelerin çalışmadığını anlatırken Muş Belediyesi'ni de örnek göstermesini' hatırlatması üzerine Yılmaz, şöyle dedi:

''O gün Başbakan'ımızın genel konuşmasına bakarsanız, BDP'li belediyelerin hizmetlere çok fazla önem vermediğini, bu yüzden temizlik gibi konularda geri kaldığını söylediğini görürsünüz. Ona örnek verirken Muş'un da adı geçti ama bu bana göre o anda sehven söylendi. Orada Başbakan'ımızın vurguladığı, BDP'li belediyelerin hizmete değil, başka konulara öncelik vermeleri, dolayısıyla kaliteli hizmet verememeleri, vatandaşın gündelik hayatını kolaylaştıracak işlere yönelmemeleri, başka konularla uğraştıklarıdır. Bugün Muş'ta geçtiğim sokaklar temizdi. Ben bir sıkıntı görmedim. İlçelerde, beldelerde sıkıntı varsa bilemem ama benim gördüğüm gayet temiz, düzgün bir Muş vardı.''

Muhabir: Sabri Yıldırım

Yayıncı: Levent Harman
Kaynak: AA