Bozdağ, Ramazanın Son İftarını Ketenlik Köyünde Soydaşlarla Yaptı

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ramazanın son iftarını, İskeçeye bağlı Ketenlik köyünde soydaşlarla yaptı.

Batı Trakya gezisinin ikinci gününde İskeçe bölgesini ziyaret eden Bozdağ , temaslarının ardından , beraberindeki Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanı Kemal Yurtnaç , TİKA Başkan Yardımcısı Süreyya Er , ve aslen Batı Trakyalı olan AK Parti milletvekilleri Mehmet Hakan Çavuşoğlu ve İslam Ülkeleri Tarih Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi Genel Direktörü Halit Eren ile bölgedeki en büyük Türk köyü olan Ketenlik ' e gitti .

Ketenlik ' e gelişinde Bozdağ ' ı , köyün dışında yolda bekleyen gençler karşıladı . Motosikletlerinini kornalarını çalarak kendisine köy meydanına kadar eşlik etti .

Bozdağ ' ı karşılayan Doğu Makedonya ve Trakya Eyalet Başkanı Yardımcısı İrfan Uzun , Mustafçova Belediye Başkanı Mustafa Cukal ve kız çocukları çiçek verdi . Karşılama töreninde davullar eşliğinde havai fişekler patlatıldı , balkonlardan çiçekler atıldı .

Ketenliklilerin doldurduğu köy meydanına gençler tarafından ' ' Batı Trakya kültür köyü Ketenlik ' e şeref verdiniz TC Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ , Sıra . . . Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ' da ' ' yazılı bir parkart asıldı .

Karşılama töreninde AK Parti Bursa milletvekili Hakan Çavuşoğlu , İskeçe SYRİZA milletvekili Hüseyin Zeybek , Rodop PASOK milletvekili Ahmet Hacıosman , İskeçe ve Gümülcine seçilmiş Müftüleri Ahmet Mete ve İbranim Şerif , Mustafçova Belediye Başkanı Mustafa Cukal ve İskeçe eski milletvekili Çetin Mandacı da hazır bulundu .

Bozdağ , burada , Türkiye ' nin Cumhurbaşkanı ve Başbakanı ' ndan selam ve sevgiler getirdim diyerek başladığı selamlama konuşmasında , karşılaştığı manzaradan ziyadesiyle memnunluk duyduğunu söyledi .

Türkiye ' de de , Batı Trakya Türklerine aynı sevgi ve heyecanın duyulduğunu ifade eden Bozdağ , ' ' Ayrı ülkelerde yaşıyoruz , aramızda sınırlar var , kilometreler var . Ama bir şeyi bilmenizi özellikle istiyorum , o da şu : Bizim kalplerimizin arasında ne kilometreler var , ne hudutlar var , duvarlar var , ne de sınırlar var . Çünkü bizim , sınırları tanımayan , duvarları aşan bir kardeşliğimiz var ' ' dedi .

Bozdağ , Türkiye ' nin Batı Trakya ' da olup bitenleri yakından takip ettiğini ve sorunların çözümü için yetkilerle görüşmelerde bulunduğunu belirtti .

Müslüman Türk Azınlığın sorunlarının , uluslararası hakların ve anlaşmaların ihlalinden kaynaklandığını vurgulayan Bozdağ , bu sorunların Türkiye ve Yunanistan arasındaki ilişkilerin iyileşmesiyle çözümleneceğine inandığını kaydetti .

Bozdağ , ' ' Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkiler son dönemde daha da iyi olmaya , iyi bir seyirle gelişmeye devam ediyor . Zaman içerisinde bu ilişkilerin pozitif olarak değişmesinin , doğal bir sonuç olarak yaşanan sorunlara olumlu katkı sunacağına inanıyorum . Biz Türkiye olarak sizlerin her zaman iyi olmanızı , bir olmanızı , varlık içinde olmanızı , barış içerisinde olmanızı gönülden temenni ediyoruz ' ' diye konuştu .

Konuşması zaman zaman davul sesleri eşliğinde gençlerin ' ' Başbakan buraya ' ' tezahüratlarıyla kesilen Bozdağ , bu konudaki mesajı aldığını ve Ankara ' ya ileteceğini söyledi .

Bozdağ , ' ' Ben sizin elçinizim . Başbakanımızı çok sevdiğinizi biliyorum . Sizlerin Başbakanın buraya gelme talebi sizin bana emrinizdir . Ben bu mesajı Ankara ' ya döndüğümde Sayın Başbakanımıza ileteceğim . İnşallah fırsat olur , zaman olur ve sizleri Sayın Başbakanımızla buluşturmak bizlere nasip olur ' ' diye konuştu .

İftar yemeğinden sonra köy camisinde kalabalık bir cemaatle kılınan namazın ardından Ketenlik ' ten ayrılan Bozdağ , sabah Şahin köyüne giderek bayram namazını soydaşlarla kılacak .

Bozdağ ve beraberindeki heyet öğle saatlerinde karayoluyla Türkiye ' ye dönecek .

Muhabir : İskeçe

Yayıncı : İbrahim Uyar
Kaynak: AA