AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun Açıklama Yaptı

AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, belediye başkanları Yakup Koçal ve Metin Dağ'ın AK Parti'ye geçip geçmeyeceği yönündeki soruya, ''Böyle bir şey gündemimizde yok'' yanıtını verdi.

Temel Coşkun, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal ve Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ'ın AK Parti'ye geçeceği yönündeki söylentilere açıklık getirdi. AK Parti olarak iki belediye başkanıyla ilgili böyle bir çalışma yapmadıklarını ifade eden Coşkun, şöyle konuştu:

''Şu anda partimizde böyle bir çalışma yok. Çalışmamız; partimizin daha güçlü hale gelmesi, kendimizi daha iyi anlatma, vatandaşlarımızın problemlerini daha çok dinlemek, çözüm aramak yönünde. Ben de 24 saat çalışıyorum. Her yeri karış karış geziyorum. Tespitlerimiz var. Şunu görüyorum; vatandaşımızın bir hayli beklentileri, istekleri var. Biz bunları nasıl yerine getiririz, çözeriz bunun peşindeyiz. Zaten Henüz seçim sathı mahalline girilmiş değil. Böyle bir şey gündemimizde yok.''

Coşkun, bir gazetecinin, Dağ ve Koçal'ın partiye güç katacağı yönünde parti içinde bir fikir sağlanması durumunda ikiliye teklif götürüp götürülmeyeceği yönündeki soru üzerine ''AK Parti o kadar güçlü ki kişiler güç katabilir, ama ona da ihtiyaç yok. Sadece bir şeye birlik beraberlik içerisinde, uyum içerisinde çalışacak teşkilata ihtiyacımız var. Onun için AK Parti'ye bu güç katar, o güç kaybettirirden ziyade biz çalışmalarımızı öncelikli kılıyoruz ve o istikamette gidiyoruz'' dedi.

İki başkandan kendilerine teklif gelmesi yönünde ne yapacakları sorulan Coşkun, ''Peşin bir fikir söyleyemem. Şu anda AK Parti'nin aday çıkaracak gücü var. Yeterince kadrosu da var. Böyle bir şeye ihtiyaç olur mu- Böyle bir gelişme ivme kazandırır mı- Süreç içerisinde bunlar konuşulur. Böyle bir şeyle karşılaşıldığında konuşulur'' değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti'ye Yalova'da katılmak isteyen birçok düzeyde kişinin olduğunu belirten Coşkun, ''AK Parti'ye şu anda geçmek isteyen belediye başkanı da belediye meclis üyesi de var. Ama hangi kademede, hangi noktada bunu bana sormayın. Biz gelin buyurun demiyoruz, diyemiyoruz'' dedi.

Muhabir: Erhan Erdoğan

Yayıncı: Haluk Yüksel
Kaynak: AA