Türkçe'ye Gönül Veren Tanzanyalılar Akşehir’de

Tanzanya’daki Türk okullarında eğitim gören bir grup Tanzanyalı öğrenci, hem Türkiye’yi tanımak hem Türkçeyi öğrenmek için Akşehir’e geldi.

Tanzanya’daki Türk okullarından biri olan Feza Koleji, her sene öğrencilerine yönelik Türkiye gezileri düzenliyor. Bu gezi kapsamında, dünyaca ünlü gülmece ustası diyarı Konya’nın Akşehir ilçesine gelen bir grup Tanzanyalı öğrenci, Türk insanından ve misafirperverliğinden çok memnun kaldıklarını belirtti.

Öğrencileri Türkiye’ye getirerek, onlara rehberlik eden Türkçe Öğretmeni Ercan Sakarya, böyle bir organizasyonu her sene yaptıklarını belirtti.

Öğretmen Sakarya, şöyle dedi: "Tanzanyalı öğrencilerimiz Türkiye’yi gezme konusunda çok istekliler. Aynı zamanda Türkçe öğrenmeye çok istekliler. Biz de onların isteklerini kırmayarak hemen hemen her sene Türkiye’ye getirerek, hem Türkçelerini pratik yapma olanağı sunuyoruz hem de Türk insanını tanıma fırsatı buluyorlar."Ercan Sakarya, 21 günlük bir gezi programı oluşturduklarını belirterek, ”Buraya İstanbul, Ankara, Bursa, Afyon illerini gezdikten sonra geldik. Ve Akşehir’den çok memnun kaldık. Burada bize konaklama imkânı sunan Reyhan Koleji'ne de çok teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.

Akşehir’in esnafından ve halkından da çok memnun kaldıklarını dile getiren Sakarya, ”Bir adres sorsak tarif etmiyorlar, direkt kendileri bize eşlik edip gideceğimiz yere bırakıyorlar.” dedi.