Destici, Şarkışla Muhsin Yazıcıoğlu Parkı'nın Açılışına Katıldı

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Sivas'ın Şarkışla ilçesinde yapılan Muhsin Yazıcıoğlu Parkı'nın açılışını gerçekleştirdi.

Destici, Şarkışla Belediyesi tarafından merhum Muhsin Yazıcıoğlu anısına yapılan parkın açılışında yaptığı konuşmada, Şarkışlalıların bu güzel parkta hemşehrileri Yazıcıoğlu'nun ismini ölümsüzleştirerek vefasını bir kez daha gösterdiğini söyledi.

Yazıcıoğlu ve yol arkadaşlarını rahmetle anan Destici, ''Ruhları şad olsun. Bize düşen hem onların davasının davacısı olmak, bu davayı bu canlarımız bu bedende olduğu sürece sürdürmek hem de onların hadisesini sonu ne olursa olsun, bedeli ne olursa olsun aydınlatmak ve bunun için ne gerekiyorsa onu yapmaktır'' diye konuştu.

Parkın açılışına Şarkışla Belediye Başkanı Kasım Gültekin ile Yazıcıoğlu'nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu ve bazı yakınları da katıldı.

Gültekin, Destici'ye, Sivas Süper Amatör Futbol Ligi'e çıkan Şarkışla Belediyespor'un formasını hediye etti.

Kanak Deresi'nin ıslah edilmesi çalışması kapsamında yapılacak olan Gülsu Parkı'nın temel atma törenine de katılan Destici, Belediye Başkanı Gültekin'e yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

Sivas'ın büyükşehir olabilmesi için belediye başkanlarına, siyasi partilerin başkanlarına, muhtarlara ve basın mensuplarına büyük iş düştüğünü belirten Destici, ''Sivas neden büyükşehir olmasın- Bakın işsizlik yüzünden herkes göç ediyor. Dolayısıyla Sivas göç alan değil, göç veren bir ilimiz. Bunun önüne geçmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz'' diye konuştu.

Şarkışla'daki temasları sırasında, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını da yanıtlayan Destici, özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasına en net şekilde karşı çıkan siyasi parti olduklarını belirtti.

Yeni anayasa yapılmadan ve mevcut dava süreçleri bitmeden bu düzenlemenin uygulamaya konulmasının büyük bir hata olacağını söylediklerini anımsatan Destici, ''Özellikle KCK tutuklularının bu değişiklikten faydalanarak serbest bırakılmaları, terörle mücadeleye indirilmiş büyük bir darbedir'' dedi.

Destici, Suriye tarafından düşürülen Türk uçağıyla ilgili, ''Pilotların nasıl öldüğü bilinmiyor'' ifadesini kullandı.

İlçede iki ayrı düğüne de katılan Destici, hediye verdiği çiftlere mutluluklar diledi.

Muhabir: Kemal Erdoğmuş

Yayıncı: Ahmet Ekici
Kaynak: AA