Çocukların Okulları Kapandı Ama Tarlalarda İşçilik Serüvenleri Başladı

Şanlıurfa’nın Akçakale ve Harran ilçelerinde okulların yaz tatiline girmesiyle birlikte öğrencilerin tarlalarda işçilik serüveni de başlıyor.

Yaz tatilinde oyun oynaması gereken çağda olan çocukların elleri, kalem yerine kürek tutuyor.

Pamuk sulaması ve çapa işinde çalışan çocuklar, yaz boyu çalışmaktan ve koşuşturmaktan dolayı yorulduklarını ve çocukluklarını yaşayamadıklarını belirterek, okulların açılmasını dört gözle beklediklerini dile getirdiler.

Yazın bunaltıcı sıcaklar altında pamuk sulaması ve çapa yapan çocuklar kürek işçiliğinin çok zor olduğunu ve bundan dolayı çok yorulduklarını kaydettiler. Yaz ayında hem pamuk sulaması yapıp hem de çapa yaptıklarını, birde yazın toz ve toprağın kendilerini çok yıprattığını ifade eden çocuklar, okulda olmanın büyük bir şans olduğunu söylediler. Okulların kapanmasıyla birlikte pamuk sulaması ve tarla işlerinde çalışmaktan dolayı yıl içinde okuduklarını unuttuklarını kaydeden çocuklar, hiçbir etkinlikten yararlanamadıklarını ve yaz ayının onlar için ölü ve yorucu bir ay olduğunu aktardılar.

Çocuklar, çocukların yaz aylarında tarla işlerinde çalıştırılmalarının yasaklanmasını istediklerini, bunun için devlet yetkililerinin bu işe el atması gerektiğini dile getirdiler .
Kaynak: İHA