Zihinsel Engelli Gencin Organları İzmir'deki Hastalara Umut Oldu

Uşak'ta tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden zihinsel engelli Suat Yörük'ün (29) bağışlanan organları, İzmir'de organ bekleyen birçok hastaya umut oldu.

Suat Yörük'ün annesi Ummuhan Yörük tarafından bağışlanan organlar, dün saat 23.00 sıralarında alınmaya başlandı. Saat 01.00 sıralarında biten ameliyatın ardından Yörük'ten alınan organlar İzmir'e getirildi.

Suat Yörük'ün kalp, karaciğer, akciğer, böbrek, pankreas, kornea ve ince bağırsağının organ bekleyen hastalara ulaştırılması için araştırma yapıldı. Kalp, karaciğer, böbrek ve kornealara uygun alıcı bulundu. Yapılan operasyonla Yörük'ün önce korneaları alındı. Kalbi almak için Ankara'dan hava ambulansı ile Uşak'a özel ekip geldi. Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi'nden gelen ekip, donörün kornealarının alınmasının ardından kalp için operasyona başladı.

Enfeksiyonla karşılaşan özel ekip kalbi alamadı. Karaciğer ve böbrekleri almak için karayolu ile İzmir Kent Hastanesi'nden Uşak'a gelen başka bir ekip ise operasyonun ardından organları başarılı bir şekilde aldı. Donörün korneaları Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, Karaciğeri İzmir Kent Hastanesi'ne, böbrekleri ise Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bekleyen hastalara nakledilmek üzere İzmir'e ulaştırıldı. Organların bugün yapılacak operasyonlarla hastalara nakledileceği öğrenildi .