Doktorla Tartışan Hasta Yakını, Polis Merkezindeki İfadesinin Ardından Serbest Bırakıldı

Tokat'ta eşini ameliyat etmediğini ileri sürdüğü doktorla tartışan hasta yakını, polis merkezindeki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Bel fıtığı rahatsızlığı nedeniyle Tokat Devlet Hastanesi'ne yatış işlemi yapılan G.C'nin eşi O.C, eşini ameliyat etmediği iddiasıyla hastanede görevli doktorlardan Mehmet Salih Güneri ile tartıştı.

Tartışma hastane personelinin araya girmesiyle kavgaya dönüşmeden önlendi. Doktor Güneri, O.C'den şikayetçi oldu. Polis ekiplerince Karşıyaka Polis Merkezi'ne götürülen O.C, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Bu arada, Tokat Tabip Odası Başkanı Ömer Atalay, yaptığı yazılı açıklamada, Op. Dr. Mehmet Salih Güneri'nin bir hasta yakınının şiddetine maruz kaldığını belirtti.

Atalay, şunları kaydetti:

''Tokat Devlet Hastanesi'nde, diğer beyin cerrahi uzmanının izinli olması dolayısıyla tek olarak hizmet vermeye devam eden acil, poliklinik, servis ve ameliyat hizmetlerini devam ettiren meslektaşımıza, acil gelen hastaların ameliyatından dolayı eşinin ertelenen, acil olmayan bel fıtığı ameliyatını gerekçe göstererek yapması düşündürücü ve üzücüdür. Bu olay toplum sağlığı için fedakarca hizmet eden sağlık personeline karşı bazı kendini bilmezlerin ne kadar bencil ve kabul edilemez bir tutum içinde olduğunun vahim göstergesidir. Adli mercilere intikal eden bu vahim olay için ilgililerin gereğini yapacağına inanıyoruz. Doktor arkadaşımıza yapılan bu saldırıyı nefretle bir kez daha kınıyoruz ve tekrarlanmamasını diliyoruz.''

Bu arada, G.C'nin Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde ameliyat edildiği öğrenildi.
Kaynak: AA