Kaza Sonrası Kolu Kopan Şahıs Dava Hazırlığında

İzmir”in Torbalı ilçesinde iş görüşmesine giderken, geçirdikleri motosiklet kazasından sonra yaralanan iki kardeş, haklarını aramaya hazırlanıyor.

Geçirdikleri kaza sonucu kolu kopan Muhittin Sönmez ile ağır yaralanan ve 8 gün yoğun bakımda yattıktan sonra taburcu edilen diğer kardeş Mesut Sönmez, Sağlık Bakanlığı’ndan kendilerine sahip çıkmasını istedi. Kazanın ardından ortaya çıkan bir fotoğraf, aileyi kahretti. Daha önce, kopan kolun uygun olmayan ortamda taşındığını öne süren ailenin iddialarına Kanıt olarak gösterdiği fotoğrafta, kopan kolun ambulansta sedyenin hemen yanına ve açıkta bırakıldığı görüldü.

Kolun açıkta taşınması nedeniyle dokuların öldüğünü ve yerine dikilemediğini ifade eden aile, sorumlulara dava açmaya hazırlanıyor.

KAZADA KOLU KOPTU
Muhittin Sönmez, 27 Haziran günü yanına kardeşi 18 yaşındaki Mesut Sönmez’i de alıp babasına ait plakasız motosikletle, Ayrancılar’daki bir firmaya iş görüşmesine gitmek üzere yola çıktı. Yazıbaşı Mahallesi’nde ilerleyen motosiklete, karşıdan gelen ve önünde giden kamyona çarpmamak için direksiyonu kırınca şerit değiştiren Erol Özlü yönetimindeki otomobil çarptı. Motosikletten fırlayan Sönmez’in sol kolu koparken, kardeşinin vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar oluştu. Kaza, bir başka ihbar nedeniyle Yazıbaşı Mahallesi’ne giden ambulansın önünde meydana geldi.

Sağlık görevlileri hemen durup Sönmez ve kardeşine ilk müdahaleyi yaptı. Sönmez’in kolundaki kanama durdurulurken kopan kolu da ambulansa konuldu ve iki yaralı Torbalı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada müdahale sonrası Muhittin Sönmez, kopan kolun yerine dikilebilmesi için ambulansla Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Ancak koldaki dokuların ölmesi nedeniyle yerine dikilemedi. Tedavisi tamamlanan Sönmez kardeşler daha sonra taburcu edildi.

"KOPAN KOL BUZ DOLU POŞETE KONULSAYDI DOKULAR ÖLMEZDİ"
Sıcakta uygun koşullarda İzmir’e götürülmeyen koldaki dokular öldüğü için Muhittin Sönmez’in kolu yerine dikilemedi. Sönmez ailesi, Sağlık kuruluşları hakkında dava açmaya hazırlanırken, Sönmez’in kopan kolunun ambulans kapısının önüne uygun koşullar oluşturulmadan olduğu gibi atıldığı görüldü.

Aile bu fotoğrafı sağlık skandalı olarak yorumlarken açacakları davada delil olarak kullanacak. kazada kolu kopan Muhittin Sönmez, "Benim bu halim ne olacak" diye yetkililere çağrıda bulunurrken, "Şu anda kolum yerinde yok.bütün yetkilililerden yardım istiyorum. Bizim bi insan olarak haklarımız ve canımız bu kadar değersizmi? Bu kadar mı düştük? Bunun hesabını kimlere sormam gerekiyor? Kim bana yardım edecek?" dedi .
Kaynak: İHA