ANGİAD Yönetim Kurulu Üyesi Buyrukçu Açıklama Yaptı

Ankara Genç İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Doktor Buğra Buyrukçu, damacana suları zehir saçan firmaların teşhir edilmesini istedi.

Buyrukçu yaptığı yazılı açıklamada, tahlillerde hayvan ve insan dışkılarında bulunan bakterilere rastlanan su firmalarını bilmenin en doğal hakları olduğunu belirterek, ''İstanbul'da 55 farklı su markasına ait damacana sularının 41'inde hayvan ve insan dışkılarında bulunan bakteriler çıktı, zehirli sular yaşamımızı tehdit etmektedir'' dedi.

Her gün on binlerce zehirli damacananın evlere ve iş yerlerine servis edildiğini, buna mutlaka ''dur'' denilmesi gerektiğinin altını çizen Buyrukçu, ''İnsan sağlığını direkt ilgilendiren bu konuda kaybedilecek bir gün bile yoktur ve derhal harekete geçilmelidir'' ifadesini kullandı.

Buyrukçu, özellikle 19 litrelik damacana suların uzun yıllardır tartışma konusu olduğunu hatırlatarak şu görüşleri savundu:

''İnsan sağlığına zararlı olup olmadığı yıllardır konuşulan damacanaların özellikle dolum esnasında hijyen kurallarına fazlasıyla riayet edilmeli, ciddi biçimde denetim altına alınmalıdır. Üretim sahası hijyenik olmayan dolum tesislerinin muntazam denetimden yoksun oluşu, halk sağlığı için önemli tehdittir. Markası ne olursa olsun o su markaları açıklanmalı, kamuoyu da sağlığıyla oynayan hilecileri bilerek ona göre adımını atmalıdır.''

Muhabir: İbrahim Yılmaz

Yayıncı: Hamdi Ateş
Kaynak: AA