Vezirköprü'lü Şehit Teğmen Son Yolculuğuna Uğurlandı

Hakkari Yüksekova'da meydana gelen helikopter kazasında şehit olan Piyade Teğmen Nuri Akman gözyaşları arasında memleketi Samsun’un Vezirköprü ilçesinde toprağa verildi.

Şehidin cenazesi Merzifon havaalanından alınarak doğum yeri olan Vezirköprü’nün Kızılcakoru köyüne akşam saatlerinde getirildi.

Köydeki cenaze törenine Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve bölge milletvekilleri katıldı.

Bakan ve beraberindekiler, felçli ve görme duyusunu yitiren şehidin babasına baş sağlığında bulundu. Şehidin naaşı helallik alınması için evinin önüne getirildiği sırada akrabaları resmini taşıyan askere saldırması ve ağıtların yerini taşkınlığa bırakması nedeniyle tabut cenaze aracından indirilmeden köy camisine getirildi.

Burada kılınan cenaze namazının ardından şehidin yakınları tabutu açtırarak şehit Nuri Akman'ın yüzünü son kez gördü. Fenalaşan şehidin annesi tören boyunca yakınlarının destekleriyle ayakta durabildi. Tabutun üzerindeki Türk Bayrağı tabut mezarlığa götürülmeden ailesine cami avlusunda teslim edildi. Türk Bayrağı olmayan tabut askerlerin omuzlarında cenaze aracına kadar taşındı.Törene çok sayıda vatandaş katılırken şehit annesinin ağıtları törene katılanların yüreklerini dağladı. Akman’ın naaşı köy mezarlığında vatandaşların katılımıyla gece vakti toprağa verildi.