Myanmar’da Müslümanları Hedef Alan Şiddet Olaylarına Kınama

Myanmar’da Müslümanları hedef alan şiddet olaylarını kınayan Birlik ve Huzur Partisi Genel Başkan Yardımcısı Rahmetullah Ay, "Bu kanun tanımazlığa ve insan düşmanlığına acilen Türkiye çözüm üretmelidir" dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Birlik ve Huzur Partisi Genel Başkan Yardımcısı Rahmetullah Ay , Myanmar’ın batısındaki Arakan ( Rakhine ) eyaletinde Müslümanları hedef alan soykırım faaliyetlerini şiddetle kınadı . Ay , “Doğu Türkistan meselesindeki gibi bu kanun tanımazlığa ve insan düşmanlığına acilen Türkiye çözüm üretmelidir . Aksi halde orada mübarek Ramazan ayında katledilen her Müslüman kardeşimizin eli ahirette yakamızda olacaktır” dedi .

Rahmetullah Ay , hükümete ve Dışişleri Bakanlığı yetkililerine seslenerek , Türkiye’nin bu konuda elinden gelenin en iyisini yapması gerektiğini ifade etti .

Ay , “Geç kalınması durumunda her gün çocuk , kadın demeden Müslümanlar katledilmeye devam edilecek” ifadelerini kullandı . Rahmetullah Ay , açıklamasını şöyle sürdürdü : “Tecavüze uğrama korkusuyla denize atlayan Müslüman kadınların olduğu haberleri , bizi derinden yaralıyor . Bölgede Müslüman düşmanlığının geldiği son noktada camiler saldırıya uğruyor ve Müslümanların cuma namazlarına gitmesi de engelleniyor . ”
Kaynak: İHA