Çelik: CHP, Bugüne Kadar Yapılan Darbelerin Ya Fiilen Ya Fikren İçinde Oldu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "Bugüne kadar ne kadar darbe yapılmışsa, CHP ya fiilen ya fikren darbenin içindedir.

Yüzde yüz darbe zihniyetiyle örtüşmektedir." dedi.

Parti genel merkezinde bir basın toplantısı düzenleyen Çelik, CHP kurultayının hayırlı olmasını diledi. İktidar kadar muhalefetin de önemli olduğunu dile getiren Çelik, CHP'nin en eski, aynı zamanda en eskimiş parti olduğunu ifade etti.

İnsanları değiştirmekle değişim olmadığını belirten Çelik, geçmişte yapılan bütün hatalar ve anti demokratik uygulamaları kabul ederek değişimin olamayacağını savundu. Geçmişte yapılanların muhasebesinin yapılması gerektiğini ifade eden Çelik, Kılıçdaroğlu'nun hem değişim hem de geçmişinin tümüne sahip çıktığını kaydetti.

AK Parti'nin her ay gündem belirlemek için kamuoyu araştırması yaptığını dile getiren Çelik, bu araştırmalar sonucundan dersler çıkardıklarını, politikalarını ona göre belirlediklerini kaydetti.

15 Haziran-15 Temmuz tarihleri arasında yapılan araştırma sonuçlarını açıklayan Çelik, AK Parti'nin oyunun yüzde 51 oranında olduğunu kaydetti.

Hükümetin performansıyla ilgili soruya araştırmaya katılanların yüzde 52,1'lik kısmının başarılı, yüzde 40,4 oranının ise başarısız yanıtı verdiğini aktardı. Türkiye'nin en önemli sorununu ne olduğu yönündeki sorunun cevabında 'ekonomik ve işsizlik' bölümünün ön plana çıktığını dile getiren Çelik, terörün ikinci can yakıcı mesele olarak ortada durduğunu belirtti.

AB'nin tüm çifte standartlarına rağmen halkın hala büyük bir kısmının AB'ye girmeden yana olduğunu dile getiren Çelik, yüzde 46'lık kısmın istediğini, yüzde 42 istemediğini ifade etti.

AK Parti'nin AB'yi en çok isteyen kitle olduğunu belirten Çelik, Suriye konusunda yüzde 64,3'ünün yönetimi meşru bulmadığını vurguladı. Suriye halkına yardım edilmeli midir sorusuna ise Çelik, yüzde 59,7 oranında evet dendiğini kaydetti.

Suriye'de olup bitenlerin herkesi üzdüğünün altını çizen Çelik, 18 bine yakın öldürülen insandan bahsedildiğini, bunların dramatik olduğunu belirtti.

Çelik, yeni bir Suriye devletinin oluşması için çaba gösterildiğini aktardı.

"MİLİTAN YARGININ NE OLDUĞUNU GÖRMEK İÇİN MAHMUT ESAT BOZKURT'A BAKSINLAR"

Kılıçdaroğlu'nun yargıya yönelik sözlerini eleştiren Çelik, bu sözlerin yakışmadığını ifade etti.

Militan yargının ne olduğunu görmek istiyorlarsa Mahmut Esat Bozkurt'a bakmaları gerektiğini belirten Çelik, yargıyı bu şekilde militan olarak dizayn eden ismin CHP'nin Adalet Bakanı olduğunu ifade etti.

Çelik, "Bugüne kadar ne kadar darbe yapılmışsa CHP ya fiilen ya fikren darbenin içindedir. Yüzde yüz darbe zihniyetiyle örtüşmektedir. Bunu CHP ile her ortamda tartışmaya hazırım." dedi.

Cüppeli terörde katkısı olan herkesin bu zihniyet tarafından ödüllendirildiğini anlatan Çelik, eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay döneminde yapılanlara dikkat çekti. Yargıyı da Orduyu da CHP'nin kendi arka bahçesi gibi gördüğünü savunun Çelik, yargıda da hatalar olabileceğini ancak topyekün insanları suçlamanın doğru olmadığını kaydetti.

"KÜRT SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ KONUSUNDA SAMİMİ BULMADIK"

Kürt sorunu konusunda da Çelik, "Problemin mucidi ve sebebi CHP'dir, bunlar sorunu çözemezler. Türkiye'de gayrımüslimleri, Kürtleri, Alevileri ötekileştiren CHP ve CHP zihniyetidir. Terör mücadelesinden bahsediyorsa, o farklıdır. Sayın Kılıçdaroğlu bize geldiler bu Kürt meselesiyle ilgili elimizi taşın altına koymak istiyoruz dediler, tebrik ettik. Sayın Başbakanımız dedi ki; BDP ve MHP istemese bile biz CHP ve AK Parti yürümeye devam edelim. Arkadaşlar bize yetki verin çözelim dediğiniz zaman, nasıl çözeceğiniz hakkında da bilgi vermeniz lazım. İnşallah sağlam argümanlarla gelirler bir daha ki sefer. CHP'nin bu konuda sağlam bir yerde durduğunu açıkçası dürüst olduğuna maalesef inanamadık." dedi.