Milletvekili Şahin, Hayaline Bir Adım Daha Yaklaştı

Milletvekili gömleğini giydikten sonra her platformda en büyük hayalinin Babasultan barajının hizmete açılması olduğunu dile getiren AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, hayaline bir adım daha yaklaştı.

Şahin, İnegöl ovasını suya kavuşturacak olan Babasultan barajı ile alakalı yeni proje ihalesinin yapıldığını ve sulanacak alanda ölçeklendirme çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, yaklaşık 17 yıl çalışmalarına başlanan Babasultan barajının bitirilip, hizmete açılmasının en büyük hayali olduğunu belirterek, "Babasultan barajı benim en büyük hayalim. Barajımızda 13 ile 15 milyon metreküp su birikiyor. Bu su 4 bin 6 hektar alanı sulayacak. Bu barajın bitirilmesi inşallah AK parti hükümetine nasip olacak" dedi.

Sulamanın nasıl yapılacağı ve yer altı şebekesinin nereden geçeceği ile alakalı yeni bir proje hazırladıklarını ve projenin ihalesinin tamamlandığını bildiren Şahin, "Mevcut eski proje revize ediliyor. Eski projenin içerisinde imar alanına açılan bölgeler var. İnegöl çevre yolu açıldıktan sonra Jandarma Karakolu arasında kalan kısım imara açılmıştı. Oralar önceden sulama alanıydı. Akhisar ve Huzur mahallelerinde yeniden imara açılan bölgeler var. Yeni İnegöl olarak adlandırdığımız bölge var. Buraların imara açılması ile beraber hepsi plandan çıkarıldı. Şu anda eski projeye göre 3 bin 500 hektar alan var. Ama DSİ Bölge Müdürlüğü yetkilileri ile yaptığımız toplantıda, özellikle İnegöl-Bursa yolu üzeri Şehitler Köyü mevkii kot olarak en yüksek tepemiz. Bu alanların sulanması ile ilgili 500 hektarda motopomp sistemi yaparak sulanacak. 500 hektarlık alanı plana dahil ettik ve eski projenin sulama alanına ulaştık" diye konuştu.

PROJE İHALESİ TAMAMLANDI
Proje ihalesinin neticelendiğini müjdeleyen Şahin, "Burada projenin hayata geçirilmesi ile ilgili 400 iş günü gibi bir süre var. Bu projeyi inşallah 2013 yılı başına kadar bitirebilirsek, ondan sonra projeye uygun hale getirilen 4 bin 6 hektar arazinin yeraltı sulama şebekesinin ihalesine çıkacağız. Çok şükür, Orman ve Su Bakanımız Veysel Eroğlu'nun büyük desteği var. Ödenekle ilgili sıkıntımız yok. Yeter ki projeleri zamanında bitirelim ve ihale aşamasına gelelim. İhale aşamasına geldikten sonra çiftçimizi sulama suyu ile buluşturup, ürünlerinin daha kaliteli ve bereketli olması için bir fayda sağlamış olacağız. Proje ihalesinin yapılmasının ardından ihaleyi kazanan firmanın yetkilileri, sulanacak alanda ölçeklendirme çalışmaları yapmaya devam ediyor. 2013 yılı başında bitmesi halinde bir metre yer altından gidecek olan yeraltı sulama sisteminin ihalesine de çıkacağız. 2014 yılı başında da yeraltı sulama sistemleri inşaat çalışmalarının başlamasını hedefliyorum" ifadelerini kullandı .
Kaynak: İHA