Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu Bisiklet Turnuvası Başladı

Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu Bisiklet Turnuvası'nın 4.sü Kongre Müzesi bahçesinde başladı.

İlk gün yapılan 1 . Etap Kriteryum yarışını Konya Özel İdarespor’dan Vedat Koç kazandı . Koç , Genel klasmanda ve en iyi sprinter kategorilerinde de birinci olarak sarı ve mavi mayo giymeye hak kazandı . Yarışlar Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok’un bayrak sallamasıyla start aldı . Bisikletçiler , İnönü Bulvarı - Dört İşletme Kavşağından gidiş - dönüş yaparak yarışı tamamladı .

Bisikletçiler 2 . 4 km’lik etabı 14 kez turladı . 28 takımın yer aldığı turnuvada 11 yabancı ülkeden bisiklet takımı olmak üzere 156 sporcu 4 . Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu Bisiklet Turnuvasında mücadele ediyor . Yarışmada iki sporcu düşmeleri sonrası tekerleklerinin kırılmasıyla yarış dışı kalırken yarışmada geride kalan bisikletçilerde hakemler tarafından diskalifiye edildi . İlk gün yapılan 1 . Etap Kriteryum yarışını Konya Özel İdarespor’dan Vedat Koç kazandı . Koç Genel klasmanda ve en iyi sprinter kategorilerinde de birincisi olarak sarı ve mavi mayo giymeye hak kazanırken Makedonyalı Minko Donkovski en iyi yokuşçu olarak kırmızı mayoyu kazandı . Yarışmada ikinci Konya Torku Şekerspor’dan Enes Taha Ay ve 3 . ' lüğü ise Sivas 4 Eylül Belediyespor’dan Cebrail Şeker elde etti . Yarışma bitiminde Kongre müzesi bahçesinde madalya töreni düzenlendi .

Madalyaları Belediye Başkan Yardımcıları Hayri Köse , Mehmet Avcı ve Cafer Topçu takarken yarışmacılara formaları ise Vali Vekili Veysel Çiftçi , Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu ile Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok giydirdi . Turnuvada yarın 2 . Etap Hafik yol yarışı yapılacak . Cumartesi 3 . Etap – Çayboyu Kriteryum Yarışı ve Halk yarışı , Pazar günü ise 4 . Etap – Havalimanı Yol Yarışı yapılacak .