Tanık Alkan: Evrak Kırpma İşlemi Sırasında Bakıcı Oradaydı, Çiçek De Akşam Geldi

Askerliğini Genelkurmay Başkanlığı Bilgi Destek Dairesi'nde Tümgeneral Mustafa Bakıcı'nın habercisi olarak yaptığını belirten Cüneyt Alkan, Ergenekon davasında dava konusu evrak kırpma ve imha olayıyla ilgili bilgisini anlattı.

Alkan, Bilgi Destek Dairesi Başkanı Mustafa Bakıcı'nın, kırpma işlemi sırasında dairede bulunduğunu, Dursun Çiçek'in de akşam saat 21.30 ile 22.00 sıralarında daireye geldiğini söyledi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasında tanık sıfatıyla ifadesine başvurulan gazeteci yazar Can Dündar, cumhuriyet savcısından sonra sanıklar ve daha sonra da mahkeme heyetinin sorularını cevapladı. Mahkeme Başkanı Hüsnü Çalmuk, araştırmalarıyla ilgili tehdit alıp almadığıa sordu. Özel bir televizyon kanalında yayınlanan tartışma programında eski MİT mensubunu ağırladığını belirten Dündar, "ASALA'ya karşı devletin, tetikçileri kullanıp kullanmadığı konularını konuştuk. Bunları doğrular nitelikte ifadeler kullandı. Alattin Çakıcı'ya da selam ve öpücük gönderdi. Ben de bunları yazdım. Çakıcı bir süre sonra mektup gönderdi. O dönemde infaz anlamını taşıyan 'Akıllı ol' ifadesini kullandı." dedi.

Dündar'ın tanıklığının ardından Başkan Çalmuk, askerliğini Genelkurmay Başkanlığı Bilgi Destek Dairesi'nde Tümgeneral Mustafa Bakıcı'nın habercisi olarak görev yapan er Cüneyt Alkan'ın tanık olarak dinleneceğini açıkladı.

Ocak 2009 ile 25 Ekim 2009 tarihleri arasında er olarak Bakıcı'nın haberciliğini yaptığını ifade eden Alkan, 19 Haziran 2009'da Bilgi Destek Dairesi'nde yapılan evrak kırpma ve imha işlemi sırasında kendisinin de görevli olarak yer aldığını söyledi.

Dursun Çiçek'in, delil yetersizliğinden tahliye olduktan sonra Bakıcı ile telefonda görüştüğünü ve bundan sonra kırpma işlemine başlanıldığını belirten Alkan, 3 saat sonra 21.30 ile 22.00 sıralarında Çiçek'in daireye geldiği bilgisini verdi. Kıprma işlemi başlamadan önce Mustafa Bakıcı'nın geldiğini ve şube müdürleri olan albaylar ile toplantı yaptığını belirten Alkan, kırpma işleminin saat 17.30 gibi başladığını ve sabah 05.30'a kadar devam ettiğini söyledi.

Kendisinin de orada olduğunu belirten Alkan, "Sabah traş olduktan sonra tekrar gittim. 15-20 torba evrak kırpıldı. 4-5 torba da Genelkurmay'daki kıpma merkezine götürüldü. Kırpmadan sonra Bilgi Destek Dairesi'ndeki 4 şubenin bilgisayarları götürüldü." ifadesine yer verdi.Çiçek tutuklandıktan sonra kendilerine, sürekli haberleri izleyerek Çiçek ile ilgili birşey duyduklarında bilgi vermelerinin istendiğini belirten Alkan, daha sonra tutuklu sanıklardan emekli Albay Cemal Gökçeoğlu'nun kendisine, "Bu olaylardan söz edersen askerliğin bitmez." dediğini aktardı. Tanık Alkan, kırpma ve imha işlemi sırasında Mustafa Bakıcı'nın da orada, makamında bulunduğunu söyledi.

Başkan Çalmuk, tanık Alkan'ın ifadesinin tamamlanmasının ardından, önümüzdeki günlerde görülecek olan duruşmalarda ne gibi işlem yapacakları konusunda bilgi verdi. Bu hafta ve önümüzdeki haftayı tanıkları dinlemek için planladıklarını belirten Çalmuk, yarın görülecek otutumda DSP Genel Başkanı Masum Türker ile Mustafa Özaltın'ın tanık olarak dinlenileceğini söyledi.

Çalmuk, 16 Temmuz 2012 tarihinde Ali Avni Balkaner, 17 Temmuz 2012 tarihinde Zihni Çakır, 19 Temmuz 2012 tarihinde Ethem Sancak ve 20 Temmuz 2012 tarihinde ise Alper Görmüş'ün tanık olarak dinleneceğini açıkladı.

Tanık dinleme işlemlerinin yapılacak olması nedeniyle, 3. Yargı Paketi olarak bilinen yeni yasal düzenleme kapsamında yapılan tahliye taleplerinin yarın yapılacak olan oturumda değerlendirilmeyeceği öğrenildi. Aynı şekilde, önümüzdeki hafta yapılacak olan duruşma periyodunda da tanık dinleme işlemlerinin devam edeceği için tahliye taleplerinin diğer haftaya sarkabileceği, 27 Temmuz 2012 tarihine kadar değerlendirmenin tamamlanması gerektiği belirtildi.