Sbs’den Tam Puan Alan Hasan’ın Hedefi Diplomatlık

SBS’de 6-7 ve 8. sınıf olmak üzere 3 yıldır tam puan alan Ispartalı 14 yaşındaki Hasan Karakelle, diplomat olmak istediğini söyledi.

İlköğretim 8 . sınıf öğrencilerinin girdiği Seviye Belirleme Sınavı ( SBS ) sonuçları açıklandı . SBS’de 6 - 7 ve 8 . sınıf olmak üzere 3 yıldır tam puan alan Ispartalı 14 yaşındaki Hasan Karakelle , başarısının sırrının günü gününe ve düzenli çalışmak olduğunu söyledi .

Sınava çok fazla çalışmadığını belirten Karakelle , tercihini Yamanlar Koleji ' nden yana kullanacağını söyledi .

Yabancı dil okutmanı Ali Karakelle ile ev hanımı Esma Karakelle’nin üç çocuğundan biri olan Hasan Karakelle , ileride diplomat olmak istediğini söyledi .

Başarısında emeği geçen hocalarına ve anne babasına teşekkür eden Hasan , SBS’de kendisi gibi tam puan alan öğrencilerin özel okullardan çıkmasını , “Ben devlet okulundan mezunum . Devlet okullarının imkanların az olduğu düşüncesi var . O yüzden başarılı öğrenciler özel okullara alınıyor” ifadeleriyle değerlendirdi .

Hasan Karakelle ayrıca kendisi gibi tam puan alan Nezihe Ezgi Mengi isimli öğrencinin katıldığı satranç turnuvası sebebiyle artı puan almasıyla ilgili ise , “Böyle durumlarda ek puan alınabileceğini bilmiyordum . Bu da onun hakkıymış , almış” dedi .

Hasan Karakelle’nin annesi Esma ile babası Ali Karakelle de oğullarının başarısıyla gurur duyduklarını söyledi .

Sınava Körfez Dershanesi’nde hazırlanan Hasan Karakelle’ye ödüllerini ve plaketini Körfez Yayınları Genel Müdürü Halit Yağcı ile Körfez Dershaneleri Genel Müdürü Hakkı Ertan takdim etti .
Kaynak: İHA