Batman Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Bağrıyanık Açıklaması

Batman Girişimci Kadınlar Derneği'nin Ulusal Ajans'a sunduğu ''Nemrut'tan Nemrut'a Tarihi Keşif'' projesi kapsamında üç ülkeden gelen turistler, Bitlis'in tarihi mekanlarını gezdi.

Proje kapsamında kente gelen turist grubu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör tarafından karşılandı.

Grup arasında bulunan Batman Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Gülhan Bağrıyanık, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ulusal Ajans'ın Gençlik Değişimleri Programı tarafından kabul edilen proje kapsamında Bitlis'e geldiklerini söyledi.

Gezilerine Adıyaman Nemrut'tan başladıklarını ve son duraklarının Tatvan Nemrut olacağını anlatan Bağrıyanık, şöyle konuştu:

''Projemizin adı 'Nemrut'tan Nemrut'a Tarihi Keşif.' Projeyle Adıyaman Nemrut'tan Tatvan Nemrut'a tarihi bir gezi gerçekleştiriyoruz. Letonya, Estonya ve İspanya da proje otağımız olan ülkeler. Bu ülkelerden 7'şer kişi ülkemize geldi. Grup liderleri, kendi ülkelerinde sivil toplum kuruluşlarında çalışan kişiler. Projemizin amacı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki tarihi dokuya ilgiyi artırmak ve uzun vadede yerel turizme katkı sağlamak. Ayrıca yereldeki gençlerde sivil toplum bilincini oluşturmayı hedefliyoruz.''

Bağrıyanık, Bitlis'te tarihi yerleri ziyaret ettiklerini, yöresel yemekleri tattıklarını ve yabancı konukların geziden büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Kültür ve Turizm Müdürlüğü binasında yöresel yemeklerden yaprak sarma ve Türk lokumu yiyen grubun, kentteki tarihi mekanları gezdikten sonra yarın Nemrut Dağı'na tırmanacağı öğrenildi.
Kaynak: AA