Kritik Zirvede Suriye İçin “Koordinasyon Grubu” Oluşturuldu

Türkiye ve ABD ile birlikte 17 ülkenin dışişleri bakanlarının, yarınki “Terörizmle Mücadele” zirvesi öncesi Dolmabahçe’de gerçekleştirdiği kritik zirveden, Esad sonrası Suriye'ye yönelik etkin ve muteber bir geçiş sürecinin koordinasyonu oluşturuldu.

Dolmabahçe’de gerçekleştirilen üç saatlik kritik zirveye, Katar Başbakanı ve ABD, İngiltere, Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye, Tunus, Suudi Arabistan, Fas, Ürdün, İtalya, Almanya, Fransa ve Mısır Dışişleri Bakanları; AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi ile Kuveyt ve İspanya'dan üst düzeyli temsilciler katıldı.

Akşam saat 21.00 sıralarında başlayan ve gece saat 00.00’ye kadar süren toplantıda, “Terörizmle Mücadele Küresel Forumu” çerçevesinde ele alınan başlıca konunun, son dönemlerde şiddette büyük bir artış gösteren Suriye’nin ele alındığı öğrenildi. Toplantıda, Suriye halkına ek destek dahil atılabilecek ilave adımların ve Şam Yönetimi Lideri Esad sonrası demokratik bir Suriye'ye yönelik etkin ve muteber bir geçiş sürecinin koordinasyonunu ele alındığı bildirildi.

Tarafların, Suriye muhalefetine destek sağlamak amacıyla bir Koordinasyon Grubu toplama konusunda da mutabık kaldığı kaydedilirken, demokratik bir Suriye hedefine yönelik ortak çalışmaların devam ettirileceği ifade edildi .
Kaynak: İHA