Rektör Prof. Dr. Harmandar Açıklaması

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, akademisyen ve öğrencilerine yaptıkları bilimsel çalışmalarda her türlü desteği verdiklerini söyledi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nden mezun olan yaklaşık 4 bin öğrenci için Atatürk Stadyumu'nda düzenlenen törende konuşan Rektör Harmandar, üniversitelerinde 26 bin 405 öğrencinin eğitim gördüğünü belirterek, ''Bin 86 öğretim elemanıyla edebiyat, fen, mühendislik ve güzel sanatlar gibi birçok alanda markalaşmak için çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalar ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin dünya üniversiteleri arasında yerini alacağına inanıyorum'' dedi.

Parolalarının akademik ve yönetsel özgürlük olduğunu vurgulayan Harmandar, ''Artık üniversitemiz kabuğunu kırmış, sağladığımız akademik özgürlük ortamı, akademisyenlerimizin ve öğrencilerimizin önünü açmıştır. Akademisyen ve öğrencilerimize yaptıkları bilimsel çalışmalarda her türlü desteği veriyoruz. Üniversitemizin adının 'Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi' olarak değiştirilmesinde çaba sarf eden herkes, gönül dolusu teşekkürü hak ediyor'' diye konuştu.

Törende, doktora ve yüksek lisans eğitimlerini birinci olarak tamamlayan öğrencilere Muğla Valisi Fatih Şahin, Belediye Başkanı Osman Gürün, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Fevzi Kurşun, İl Emniyet Müdürü Kadir Ay ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Yardımları tarafından plaket ve çeşitli hediyeler verildi.

-Törende evlenme teklifi-

Üniversitenin Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü'nden mezun olan Gülden Karazeybek'e arkadaşı Özhan Çelik, önünde diz çöküp yüzük vererek evlenme teklif edildi.

Çevredeki öğrencilerin alkışları arasında Çelik'in teklifine ''Evet'' cevabını veren Karazeybek, arkadaşının yaptığı sürpriz karşısında çok mutlu olduğunu söyledi.

Evlenme teklifi yapan Özhan Çelik ise Karazeybek'in okulunu bitirdiği özel günde evlenme teklifi yaparak günü daha da özel kılmak istediğini belirtti.

-Diploma sevincini bebeğiyle yaşadı-

Fizik bölümünde yaptığı yüksek lisans eğitimini tamamlayan ve mezuniyet törenine 6 aylık bebeği Zeynep ile gelen Çağdaş Koşal, mezuniyet belgesini bebeğiyle almaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, ''Okulumun bitmesinde 6 ay önce dünyaya gelen kızımın uğuru olduğunu düşünüyorum. Belgemi kızımla almak beni çok duygulandırdı. Bugünün benim için çok özel bir yeri olacak'' dedi.

Tören, öğrencilerin keplerini havaya atması ile son buldu. Tören sırasında havi fişek gösterisi de yapıldı.

Muhabir: Kenan Gürbüz / Utku Uçrak

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA