Cami Cemaati Çanakkale, İstanbul ve Konya'yı Gezdi

Kartepe ilçesi İstasyon mahallesinde ibadete açılan Park cami cemaati, Kocaeli Büyükşehir ve Kartepe Belediyelerinin kültür gezileri kapsamında Konya, Çanakkale ve İstanbul’u gezme imkanı buldu.

Cami Cemaati Çanakkale, İstanbul ve Konya'yı Gezdi
Cami cemaati kendilerine sağlanan imkan nedeniyle belediye başkanlarına teşekkür ettiler. Kartepe’ye şık ve görkemli bir cami kazandırmak için yoğun çaba harcayan Kartepe Park Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ali Sevimli ve yönetim kurulu üyeleri mahalle sakinlerinin geçmişini bilerek geleceğine daha sağlam temellerle bağlanması adına cami cemaati ve kuran kursu kursiyerlerine yönelik kültür gezileri konusunda Kocaeli Büyükşehir ve Kartepe Belediye Başkanlarından talepte bulundular. Büyükşehir ve Kartepe Belediyelerinin kültür gezileri kapsamında araç tahsisi ile belirli dönemlerde Konya, Çanakkale ve İstanbul’a düzenlenen gezilerden 250 kişi faydalandı.

Park Cami Derneği Başkanı Ali Sevimli ve yönetim kurulu üyeleri, anlamına uygun yoğun katılımla sağlanan gezilere katılan mahalle sakinlerinin büyük beğeni topladığını belirterek, “Kartepe ilçemizde geniş bir kitleye hitap eden mahallemizde bugüne kadar manevi duyguların yaşatılması adına yaptığımız tüm çalışmalarda başta Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu ile Kartepe Belediye Başkanımız Şükrü Karabalık her zaman destekleri ile bizlerin yanında oldular. Camiimizin inşaası başta olmak üzere tüm etkinliklerimizde bizim yanımızda olan başkanlarımız kültür amaçlı organizasyonlarla halkımızın bilgilenmesi adına sosyal belediyecilik anlamında güzel işler ortaya koymaktalar. Bu imkanlardan faydalanan mahalle sakinleri adına başkanlarımıza bir kez daha teşekkür ederiz” dedi.

Kaynak: İHA