Bakan Bağış: Türk Okulları Gerçek Vatanseverlik Örneğidir

Avrupa Birliği (AB) Bakanı Egemen Bağış Türk Okularını gerçek vatanseverlik örneğini ortaya koyduğunu söyledi.

İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu’nda yapılan Türkçe Olimpiyatları şarkı finaline katılan Bakan Bağış dünyanın dört bir yayanında açılan okulların bulundukları ülkenin kalkınması için genç nesiller yetiştirmekte olduğunu ifade etti.

Gecenin çıkılında konuşan Bağış: “Gerçekten çok duygulandık. İşte gerçek vatanseverlik budur. Gerçek milliyetçilik budur. Yoksa öyle komik bıyıklar bırakarak vatan sevilmez. Nutuk atılarak vatan sevilmez. Ülkeyi sevmek bu ülkenin kalkınması için genç nesiller yetiştirmek, bu ülkeye sevgi dolu insanların dünyanın dört bir yanına yetişmesine katkı vermekle olur. Onu yapanları da gönülden kutluyoruz.” dedi.

OKULLAR GERÇEK VATANSEVERLİK ÖRNEĞİ

Sinan Erdem Spor Salonu’nda yapılan Türkçe Olimpiyatları şarkı finaline katılan Kültür Bakanı Ertuğrul Günay Türk okullarının Türk kültürüyle Türk diliyle, bütün Türk dünyasıyla dünyanın dört bir tarafını birbiriyle tanıştırdığını söyledi.

Bakan Günay, “Yunus Emre’nin bir sözü var: Gelin tanış olalım. İşi kolay kılalım, sevelim sevilelim, dünya kimseye kalmaz diye. Aslında bu Türkçe olimpiyatları bir sonuç onun derinliğinde Türk okulları var. Bu Türk okulları Türk kültürüyle Türk diliyle, bütün Türk dünyasıyla dünyanın dört bir tarafını birbiriyle tanıştırıyor. Yolumuzu açıyor, işimiz kolaylaştırıyor. Biz dünyada barış olsun istiyoruz. Kardeşlik olsun istiyoruz. Birlik ve dayanışma olsun istiyoruz. Bunları bütün insanlık için istiyoruz. Türk okulları bunlara hizmet ediyor. Gerçek bir vatanseverlik örneğini gösteriyorlar. Herkesin emeğine yürekten teşekkür ediyorum.” şeklinde duygularını dile getirdi.

ÇOK BÜYÜK HİZMET EDİYORLAR

Şarkı elemelerinin final gecesine katılan TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, “Çok duygulandığımı söyleyeyim. Mükemmel bir şey, gurur duyabileceğimiz bir şey. Gerek bu düşünceyi ortaya atan, bunu geliştiren, Türkçeyi öğreten insanlara çok teşekkür ediyoruz, çok büyük hizmetler veriyorlar. 22- 23 yaşlarındaki genç yavrularımız yurt dışına çıkıyorlar, çok büyük sorumlulukların altına giriyorlar. Ama bunun üstesinde geldiklerini hep beraber gördük. Sadece kutlamak geliyor içimden.” diye konuştu.

BİR ZAMANLAR BU OKULLARI KAPATMAYA ÇALIŞIYORDUK

Ünlü sunucu Mehmet Ali Birand ise bir zamanlar Türk okullarını bazı çevrelerce kapatılmak istendiği itirafında bulundu. Birand: “Bir zamanlar bu okulları kapatmaya çalışıyorduk. Demek ki çok büyük hataymış. Bu okullar gittikçe yeşeriyor. Bizim de onları kucaklamamız gerekiyor. Bundan daha güzel bir şey olabilir mi?” ifadelerini kullandı .