Ferizli Adliyesi’nin Kapatılma Kararı İptal Edildi

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) tarafından Sakarya’da bulunan Ferizli Adliyesi hakkında verilen Sakarya Adliyesi ile birleştirilerek kapatılma kararı iptal edildi.

HSYK tarafından Sakarya Adliyesine bağlanarak kapatılan Ferizli adliyesi hakkındaki karar iptal edildi. 22 Haziran’da toplanan HSYK Genel Kurulu toplantı sonrası yaptığı yazılı açıklamada adliyenin bulunduğu yerleşim yerlerinin coğrafi şartları, nüfusu, güvenlik ve iş durumları ile birleştirilen adliyelere olan uzaklık ve ulaşım imkanları dikkate alınarak birleştirme kararının iptal edildiğini açıkladı.

Açıklamada ayrıca bu adliyelerde görev yapmakta iken süre, mazeret veya taleplerine istinaden bir başka yere ataması yapılan Hakim ve Cumhuriyet Savcılarının durumlarında herhangi bir değişiklik yapılması planlanmadığı belirtildi. Sadece o adliyenin birleşecek olması nedeniyle sürelerini tamamlamadıkları halde re’sen bir başka yere atamaları yapılanların durumlarının ise ayrıca değerlendirileceği açıklandı.

HSYK, Ferizli Adliyesi dışında Türkiye genelinde bulunan 43 adliyenin daha birleştirilme kararını iptal ederek faaliyetine devam etmesine karar verdi .
Kaynak: İHA