Saldırıda Şehit Düşen Askerler İçin Sivas'ta Mevlid

Hakkari'deki terör saldırısında şehit düşen 8 asker için Sivas'ta Mevlid-i Şerif ve hatim duası okundu.

Sivas Belediyesi ve İl Müftülüğü'nün işbirliğinde Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesinde gerçekleşen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Sivas Müftülüğü Türk Tasavvuf Musikisi Korosu'nun ilahiler ve naatlar seslendirdiği programda, Mevlid-i Şerif okundu, hatim duası yapıldı.

Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok, yaptığı konuşmada, şehitlere Allah'tan rahmet, yaralı askerlere acil şifalar diledi. Terörü lanetleyen Demirok, ''Birkaç gün önce Hakkari Dağlıca'da bu vatan için şehitler verdik. Vatan, vatan olabilmesi için mutlaka şehit verecektir. Bu millet kalleşliğe hiçbir zaman müsamaha göstermemiştir, bundan sonra da göstermeyecektir. Birkaç çapulcuya da bu vatan topraklarını bırakmayacağımızı buradan bir kez daha haykırmak istiyoruz. Bizler ne kadar şehit desek de onlar diridirler. Buradan onlara dualarımızı gönderiyoruz. Onlar mutlaka cennetliktir ama biz yine de onların cennetlik olmasını bu gece Allah'tan dileyeceğiz'' diye konuştu.

Programa Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa İlter, Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Avcı, Hayri Köse ve Cafer Çongar, Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Aytekin Kulmaç, Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal ile çok sayıda vatandaş katıldı.

-BBP Sivas İl Teşkilatı terörü lanetledi-

Bu arada, Mevlid-i Şerif ve hatim duası öncesinde Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan BBP Sivas İl Teşkilatı üyeleri, Hakkari'deki saldırıyı kınadı.

Grup adına basın açıklaması yapan BBP İl Başkanı Aytekin Kulmaç, Hakkari'de 8 askerin şehit edildiği saldırıyı kınadıklarını belirterek, ''Türk ya da Kürt olmak insana bir özellik kazandırmaz. Üstünlük dilde, ırkta, millette değil, önce insan olabilmekte ve takvadadır'' dedi.

Kulmaç, Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini vurguladı. Kulmaç'ın konuşmasının ardından grup, sloganlar atarak terörü lanetledi.

Muhabir: Seyit Ahmet Eksik

Yayıncı: Ahmet Ekici
Kaynak: AA