Venizelos: Yarın Akşama Kadar Hükümet Kurulmalı

Yunanistan’da hükümet kurma görevini alan muhafazakar Yeni Demokrasi lideri Antonis Samaras, akşam saatlerinde koalisyon hükümeti kurulması konusunda kilit konumda bulunan PASOK lideri Evangelos Venizelos ile görüştü.

Venizelos, en geç yarın akşama kadar olabildiğince geniş tabanlı bir hükümet kurulması gerektiğini ifade etti.

Görüşmenin ardından bir açıklama yapan Venizelos, Radikal Sol Koalisyon SYRİZA’nın sorumsuz bir tavır içerisinde olduğu eleştirisinde bulundu. Venizelos, Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas liderliğinde YDP, SYRİZA, PASOK ve Demokratik Sol Parti’nin katılacağı bir toplantı yapılmasını önerdi. Kimin başbakan kimlerin de bakan olacaklarına dair soruların büyük siyasi konuların çözümüyle birlikte kolayca cevap bulabileceğine dikkat çeken Venizelos, Salı günü öğle saatlerinde Cumhurbaşkanlığı konutunda YDP, SYRİZA, PASOK ve DİMAR’ın katılacağı toplantıda hükümet kurma çalışmasının sonuçlandırılması teklifinde bulundu. Anamuhalefette kalmayı tercih eden SYRİZA lideri Aleksis Tsipras’ı eleştiren Venizelos, “Bazıları kolay olan anamuhalefette kalmayı tercih ediyor. Diğer partiler ile bir köşede bekleyerek hükümetin başarısız olması için koşullar üretiyorlar.” dedi.

SAMARAS: GÖREV SÜREM BİTMEDEN HÜKÜMET KURACAĞIZ

Bugün akşam saatlerinde Venizelos ve Bağımsız Yunanlar lideri Panos Kamenos işe görüşmesinin ardından bir açıklama yapan Samaras, “Venizelos ile hükümet kurma görevim bitmeden ulusal kutuluş hükümeti kurulması konusunda mutabık kaldık. Daha başka temasımız da olacak.” şeklinde konuştu.

Samaras, daha önce YDP ve PASOK ile kurulacak bir hükümette yer alabileceğini açıklayan DİMAR lideri Fotis Kuvelis ile şu sıralarda bir görüşme gerçekleştiriyor. Kuvelis’in bazı şartların yerine getirilmesi karşılığında hükümette yer alabileceği ifade ediliyor. Bütün partiler, son 3 aydır hükümetsiz kalan ülkede en kıs sürede hükümet kurulması konusunda bir görüş birliği bulunuyor .